Paterna reforça l'operatiu de vigilància forestal en La Vallesa davant l'arribada de la calor

La brigada de vigilància comptarà amb 6 operaris que treballaran de dilluns a diumenge fins al mes de setembre

Paterna reforça l'operatiu de vigilància forestal en La Vallesa davant l'arribada de la calor
04/06/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa el dispositiu especial de la campanya contra incendis forestals que estarà operatiu des d’aquesta setmana fins al 30 de setembre.

Tal com ha explicat la regidora d’Infraestructures i Medi Ambient, Núria Campos “quan arriba el mes de juny la brigada de vigilància s’amplia dels 2 fins als 6 operaris, que treballaran de dilluns a diumenge per torns ampliables en funció de les necessitats”.

La brigada, dependent de l’empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna treballarà en col·laboració amb la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local, amb l’objectiu de sumar esforços i extremar la seguretat de les zones forestals davant l’arribada de l’època estival.

Així mateix, la regidora ha recordat que “a aquest reforç del personal se sumen els mitjans tècnics en els quals tant ha invertit l’Ajuntament en els últims anys per a millorar les tasques de prevenció al parc natural”.

Entre els nous dispositius s’inclou una càmera tèrmica, instal·lada a la torre de vigilància i que permet detectar focus de calor a una distància superior als tres quilòmetres. Davant qualsevol conat d’incendi, la cambra mana un senyal al centre de control de la Policia Local, millorant els temps de resposta davant possibles incendis.

A més, la regidora ha recordat que, durant tot l’any, la brigada s’encarrega del manteniment dels circuits d’evacuació, renovant els senyals tant horitzontals com verticals per a afavorir la ràpida actuació davant un incendi.

Finalment, la regidora Campos, també ha assenyalat que “dins del pla de prevenció d’incendis s’inclou una xarxa d’hidrants i 20 detectors de fum distribuïts per la massa forestal de la Vallesa, per a reforçar la protecció del bosc davant les altes temperatures que s’aconsegueixen durant els mesos d’estiu i que augmenten el risc d’incendis”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria