25n
25N
25N

Paterna redueix un 90% la contaminació d'aigües residuals industrials

El municipi compta amb 25 estacions de mostreig en la xarxa de sanejament municipal

Paterna redueix un 90% la contaminació d'aigües residuals industrials
18/11/2019 -

Paterna ha aconseguit reduir en aproximadament un 90% la contaminació de les aigües residuals industrials des de la posada en marxa del Pla de Control d’Abocaments, sent la qualitat d’aquestes aigües comparada a les residuals típiques urbanes.

Així ho ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos qui ha destacat que “disposem de 25 estacions de mostreig en la xarxa de sanejament municipal per al control de la qualitat de l’aigua residual, realitzant 200 preses anuals i analitzant uns 300 paràmetres en mostres d’empreses”.

El Pla de Control permet la conservació dels col·lectors municipals i la correcta depuració dels abocaments segons els requeriments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, amb la possibilitat de la reutilització posterior de les aigües.

Tal com ha destacat Campos, “la implicació del teixit empresarial és clau per a mantenir la qualitat adequada en les aigües abocades, més encara tenint en compte que Paterna compta amb grans extensions d’activitat industrial dividides en diversos polígons industrials”.

Les dades de reducció de contaminació en les aigües residuals industrials permeten a Paterna complir amb els requeriments mediambientals i de conservació del medi natural, arribant a ser la qualitat d’aquestes aigües comparables a les residuals urbanes, segons les analítiques realitzades en la xarxa de clavegueram.

El Pla de Control d’Abocaments, posat en marxa l’any 2000, ha permés mantenir baixos nivells de contaminació, especialment en els últims anys. A més, aquest pla realitza també un seguiment de les xarxes d’aigües pluvials i llits públics que permet avaluar la interacció urbana amb l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =