25n
25N
25N

Paterna rastreja la variant britànica del coronavirus en les seues aigües residuals

Paterna rastreja la variant britànica del coronavirus en les seues aigües residuals
28/01/2021 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna i l’eina de control epidemiològic City Sentinel, ha començat a rastrejar en les aigües residuals de la ciutat la variant del SARS-CoV-2 originària del Regne Unit.

L’objectiu és aconseguir una detecció precoç de la denominada “soca britànica” del coronavirus, que té una major capacitat infectiva, per a prevenir així la seua transmissió comunitària entre els paterners i paterneres.

D’aquesta manera, Paterna es converteix en una de les primeres ciutats d’Espanya a detectar i monitorar la variant britànica de la COVID-19.

Va ser al juny de l’any passat quan l’Ajuntament de Paterna va començar a treballar amb City Sentinel en la xarxa de clavegueram de tots els barris de la ciutat, inclosos els polígons industrials, per a tractar d’anticipar-se a l’evolució de la pandèmia a la ciutat i poder prendre, en funció dels resultats que fora llançant la innovadora eina, les mesures necessàries per a minimitzar els contagis entre la població.

Des de llavors, l’Ajuntament informa periòdicament dels resultats de les anàlisis de les seues aigües residuals per barris, que permeten tindre per endavant una radiografia de l’evolució del virus pels diferents sectors de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 14 =