25n
25N
25N

Paterna promou la integració social de les persones amb trastorns mentals

Paterna promou la integració social de les persones amb trastorns mentals
20/04/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha signat un conveni de col·laboració amb AFEMPES (Associació de familiars i persones amb una malaltia mental Paterna, L’Eliana i San Antonio de Benagéber) per a promoure així la seua integració social.

A través d’aquest conveni, el consistori dona suport a l’activitat de l’entitat aportant 49.600 euros per a dur a terme l’execució de les activitats d’intervenció psicosocial (acompanyament integral, intervenció familiar, escola de pares, apoderament), d’inclusió social (oci i temps lliure, respir familiar, sensibilització, participació social) i les de rehabilitació laboral. Així ho ha anunciat la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, que ha explicat que “amb aquest conveni renovem el nostre suport a AFEMPES i al col·lectiu de persones amb trastorns mentals, afavorint el desenvolupament integral de les i els malalts mentals i les seues famílies”.

AFEMPES és una associació constituïda en 2001 i que vetla per la qualitat de vida de les persones amb un trastorn en mental (malaltia mental greu) i la dels seus afins, adoptant mesures per a afavorir el seu benestar, la de l’entorn, i la seua integració social i laboral.

Gràcies al suport municipal, l’entitat podrà continuar desenvolupant la seua activitat des de múltiples eixos d’actuació amb un pla integral d’atenció, abordant processos de socialització, promovent l’adquisició d’autoestima i despertant la motivació, suport i capacitats d’autogestió.

Un dels objectius de la col·laboració és, també, segons ha precisat la regidora Segura “trencar el tabú que acompanya als trastorns mentals per a desmitificar-los i aconseguir la comprensió i acceptació social dels malalts i malaltes”.

En aquest sentit, aquest pla integral té un paper fonamental per a afavorir l’acostament de les persones amb un trastorn en salut mental a la resta de la ciutadania, normalitzant, desestigmatitzant i afavorint la sensibilització de la societat cap a aquestes malalties.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dos =