25n
25N
25N

Paterna se suma al Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones

L’Ajuntament incidirà en la sensibilització dels més joves

Paterna se suma al Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones
20/11/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha presentat la programació d’actes per a commemorar el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que tenen com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de detectar i actuar davant qualsevol mena de violència contra la dona.

Així ho ha explicat la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura, qui ha assegurat que “ara més que mai cal incidir en la prevenció i sensibilització davant la situació d’extrema gravetat social en la qual viuen milers de dones”.

A més, i en aqueix sentit ha incidit en la importància d’“implicar a tota la societat, amb especial incidència en els més joves, en aquesta la lluita per l’eliminació d’aquesta xacra social, una violència que ja ha assassinat a 50 dones enguany”.

Les activitats van començar ahir amb un taller d’autoconfiança i apoderament per a dones en el centre social del barri de la Coma i que hui, 20 de novembre, es repetirà en el Teatre Capri en horari de 17.30 a 19.30 h.

El dijous 21, durant el matí s’establirà un punt violeta a la porta de l’Ajuntament per a sensibilitzar, atendre i informar els ciutadans i ciutadanes sobre les mesures que existeixen i els programes amb els quals compta l’Ajuntament per a combatre la violència de gènere en el municipi.

Per part seua, el divendres 22 de novembre, de 9.30 a 12.30 hores, en el centre social de la Coma tindrà lloc un taller de Flamenc sense taló obert a totes les dones que desitgen participar.

El diumenge 24 de novembre, a l’esplanada del cohetòdrom, de 10.30 a 13.30 h, l’Agrupació Cultural de Radioaficionats de Paterna emetrà un programa especial sobre violència de gènere.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre, els alumnes i alumnes dels diferents centres educatius de Paterna celebraran actes contra la violència de gènere i a les 18 h es donarà inici a una marxa cívica que eixirà de la plaça del Poble i finalitzarà a la porta de l’Ajuntament on es llegirà un manifest contra la violència masclista.

Així mateix, el dimecres 27 de novembre, la fiscal de violència de gènere de València, Susana Gisbert oferirà una xarra col·loqui sobre “El problema de la violència de gènere i l’assetjament des del prisma adolescent”. La xarrada que se celebrarà a les 12 hores en el Teatre Capri anirà dirigit a alumnes i alumnes de batxillerat.

A més, el dilluns 2 de desembre els estudiants de l’ESO gaudiran de l’obra “Micromaqué?” que es representarà a l’Auditori Antonio Cabeza i que, en clau d’humor, persegueix reflexionar sobre les actituds masclista.

Les activitats finalitzaran el dimecres 4 de desembre amb la presentació del llibre “Llàgrimes negres” de Lute Pérez en el Teatre Capri, una novel·la sobre el maltractament i la força de les dones per a tirar avant.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 2 =

art en blanc