25n
Orgull
Orgull

Paterna prepara el dispositiu de seguretat de les festes durant la visita del subdelegat de Govern

Paterna prepara el dispositiu de seguretat de les festes durant la visita del subdelegat de Govern
16/08/2019 -

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha presidit aquest matí la Junta de coordinació per a ultimar el dispositiu de seguretat i el pla d’emergències que es desplegarà durant la Cordà, els actes de foc i els esdeveniments més multitudinaris de les Festes Majors.

La reunió ha comptat amb la presència del Subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, l’Inspector Cap, Cap de la Comissaria Local del Cos Nacional de Policia, José Manuel León, el Comissari Principal de la Policia Local de Paterna, Rafael Mestre, membres de l’equip de govern i representants dels diferents organismes que conformen l’operatiu, com a Consorci Provincial de Bombers, Protecció Civil o Consell Sectorial de la Cordà.

Tal com ha destacat l’Alcalde després de la trobada “enguany s’ha reforçat en un 50% el nombre d’efectius dels dispositius especials que desplegaran en els més de 20 actes de foc que se celebraran durant les festes, així com en els esdeveniments més multitudinaris com les desfilades de Moros i Cristians, les nits joves de les comparses o els concerts, on s’espera una afluència d’unes 5.000 persones”.

Quant a la Cordà, el primer edil ha assenyalat que “una de les novetats d’enguany és que s’empraran intercomunicadors que permetran mantindre una comunicació directa en tot moment entre els encarregats de la seguretat que es troben a l’interior de la zona de foc i el lloc de control, facilitant una resposta ràpida i coordinada en cas que es produïra alguna incidència durant la celebració de la Cordà”.

Aquests dispositius se sumen a les mesures adoptades en els últims anys per l’Ajuntament amb el objetico de reforçar la seguretat durant la Cordà i que inclouen la utilització de braçalets lluminosos amb un xip que recull informació personal sobre els participants com a noms i cognoms i una foto identificativa.

“Som referent en matèria de seguretat en la Cordà, amb un ampli operatiu format per 60 membres vaig entrar policial local i protecció civil, així com bombers o personal sanitari, que enguany s’ha incrementat en un 30% i comptarà amb dos coordinadors sanitaris, 6 metges i 11 infermers, una UVI mòbil, i un hospital de campanya” ha subratllat el primer edil.

Per part seua, el subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, ha assenyalat que l’objectiu de la junta de seguretat és “coordinar a tots aquests sectors involucrats en els diferents actes amb l’objectiu de garantir la seguretat durant les festes”.

Finalment, els assistents a la reunió, s’han desplaçat fins al coetòdrom, l’estructura metàl·lica que acull la major part dels actes de foc, i, després, han recorregut el carrer Major, on se celebrarà la Cordà, per a comprovar en primera persona els treballs de protecció dels habitatges i establiments allí emplaçats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 1 =