25n
25N
25N

Paterna planta més de 750 arbres en el primer trimestre de 2017

Paterna planta més de 750 arbres en el primer trimestre de 2017
24/03/2017 -

L’Ajuntament de Paterna ha realitzat un total de 768 plantacions d’arbres durant el primer trimestre del 2017, dins de la campanya municipal de promoció d’espais verds que s’està duent a terme des de l’executiu del Batà.

Açò ha suposat un augment d’un 44% respecte a les mateixes dates de l’any anterior i reflecteixen la tendència ascendent dels últims anys. Només des del 2015 s’ha duplicat el nombre d’arbres plantats en el municipi.

Del total dels arbres, 475 s’han destinat a repoblar zones forestals del terme municipal, amb especial incidència en la zona de la Canyada, com en el parc de la Pinaeta, el barranc conegut com a Panquemao o a l’institut de la Canyada.

En el nucli urbà, també s’han dut a terme diferents actuacions com la plantació de cinc arbres de l’espècie pyrus calleriana en l’avinguda Blasco Ibáñez, dos jacarandas en el carrer Joan Baptista de La Salle, així com la col·locació de plantes florals en el carrer i plaça Major.

Tal com hi ha assenyalat la regidora d’Infraestructures Nuria Campos, “gràcies a aquesta campanya s’ha augmentat el nombre d’arbres de Paterna, ajudant a conservar els nostres espais verds dins del municipi”.

En eixe sentit la regidora Campos ha recordat que “Paterna compta amb una ordenança municipal per la qual, per cada tala que es du a terme, l’Ajuntament es compromet a plantar tres arbres en una zona verda amb l’objectiu de preservar l’arbratge en el terme municipal”.

A més, a l’hora de dur a terme les replantacions, es realitza un estudi de les característiques mediambientals per part dels tècnics municipals, i segons la zona on es vaja a realitzar la plantació, es trien les espècies adequades basant-se en principis ecològics.

Finalment, a la campanya municipal se sumen campanyes especials com la del Dia de l’Arbre que va tindre lloc en el de febrer, i en la que l’Ajuntament junt amb diferents associacions de comerciants, organitzacions socials i entitats educatives, van dur a terme la repoblació de més de 525 exemplars d’alvèols amb especial atenció a la zona de la ribera del Túria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + deu =