25n
25N
25N

Paterna planta 3.182 arbres en tres anys

Del total, 982 són nous exemplars i 2.200 reposicions

Paterna planta 3.182 arbres en tres anys
08/10/2019 -

L’Ajuntament de Paterna ha realitzat un total de 3.182 plantacions d’arbres des del 2016 amb l’objectiu d’equilibrar les zones verdes del municipi i fer front al canvi climàtic.

Tal com ha destacat la Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “en els últims anys s’ha dut a terme la replantació d’arbres en tot el terme municipal, tant en parcs i carrers dels nuclis urbans com en espais naturals de la localitat, un exemple del ferm compromís del govern local en la defensa del medi ambient”.

En concret s’han plantat 982 nous exemplars, dels quals, 439 són plantacions realitzades per campanyes municipals que es realitzen anualment com el “Dia de l’Arbre”.

El restant dels exemplars que s’han replantat, 2.200, corresponen a reposicions per exemplars talats.

A més, la Tinenta d’Alcalde ha explicat que “Paterna compta amb una ordenança municipal de protecció de l’arbratge que estableix que, per la tala de qualsevol exemplar de titularitat municipal, s’haurà de reposar amb el triple dels exemplars talats, la qual cosa ha suposat que s’hagen reposat 2.200 exemplars en els últims anys”.

Així mateix, a l’hora de dur a terme les replantacions, es realitza un estudi de les característiques mediambientals per part dels tècnics municipals, i segons la zona on es vaja a realitzar la plantació, es trien les espècies adequades basant-se en principis ecològics.

Finalment, Campos ha explicat que, amb l’objectiu de garantir la transparència en matèria de repoblació de l’arbratge municipal s’ha creat en la web municipal un comptador amb el nombre d’arbres que es van plantant en la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria