25n
25N
25N

Paterna posa en marxa els XIX premis per l’ús del valencià en els llibrets de falla 2017

Paterna posa en marxa els XIX premis per l’ús del valencià en els llibrets de falla 2017
21/02/2017 -

La regidoria de política lingüística de l’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa el concurs dels premis per l’ús del valencià en les falles 2017, a través de l’oficina municipal de promoció i ús del valencià i en col·laboració amb la Junta Local Fallera de Paterna.

Aquests premis responen als objectius marcats per part de la regidoria de promoció lingüística dins les actuacions de normalització de l’ús del valencià en el món associatiu de Paterna i que són, entre altres, la valencianització integral del món faller, la millora de la qualitat del valencià en les publicacions falleres anomenades llibrets i prestigiar l’ús del valencià entre el col·lectiu faller i la societat en general, actors que han anat contribuint de forma ben satisfactòria a l’ús adequat i digne de la nostra llengua durant les 18 edicions anteriors.

Enguany se celebra la XIX edició d’aquests premis batejats com premis “Domingo del Olmo”, recordant la figura del que va ser president de Junta Local Fallera durant molts anys. Enguany, la dotació econòmica total dels premis és de 1.450 euros, i es distribuiran en un primer premi de 650 euros, un segon de 500 euros i un tercer premi de 300 euros, cadascun dels premis estarà acompanyat d’un banderí acreditatiu. El jurat presidit per la regidora de política lingüística, Carmen Gayà, donarà a conéixer el seu veredicte el pròxim 16 de març, a les 14.00, a la porta de l’ajuntament com ve fent-se tradicionalment.

Per a Carmen Gayà, regidora de política lingüística, aquests premis i la participació del món faller de Paterna valoren l’aposta de la societat paternera per fer créixer l’ús del valencià cada vegada més.

“El pròxim any, aprofitant que aquests premis compliran 20 anys, la regidoria de política lingüística dotarà d’uns criteris de valoració objectius als premis, a més des de la regidoria estem valorant, aprofitant eixe XX aniversari l’any vinent, dotar d’una major quantia econòmica a aquests premis tan arrelats a les festes falleres de Paterna”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =