Paterna celebra aquest cap de setmana la 'Romería del Rocío' de la FECA-CV

Demà dijous la imatge de la Verge del ‘Rocío’ arribarà a l’Església Sant Pere Apòstol de la localitat

Paterna celebra aquest cap de setmana la 'Romería del Rocío' de la FECA-CV
12/06/2019 -

Paterna acollirà aquest cap de setmana el tradicional ‘Romería del Rocío’ que organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana (FECA-CV).

Així ho ha anunciat aquest matí l’Alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo qui, acompanyat de la Presidenta de la Federació, Puri Torres i la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, han descobert el cartell de la 37 edició del Romiatge.

L’Alcalde ha agraït la confiança de la Federació “que per desé any consecutiu ha triat el nostre municipi per a celebrar aquest esperat acte que reuneix a més d’un miler d’andalusos arribats de tots els racons de la Comunitat per a mostrar la seua devoció a la Verge”.

Per part seua, la Presidenta de la FECA-CV ha “assenyalat que és un orgull celebrar aquest romiatge en terres paterneres, que tanta població andalusa acull”.

Les activitats arrancaran demà dijous, 13 de juny, amb l’arribada de la imatge de la Verge a l’Església Sant Pere Apòstol.

El divendres 14, les diferents entitats es donaran cita a partir de les 21h al parc empresarial Tàctica per a celebrar el sopar de Joventut, a la qual seguirà una nit rociera amenitzada pel Cor Rociero Follets del Llevant del Centre Cultural Andalús d’Alaquàs.

El Romiatge tindrà lloc el dissabte 15 a les 17 h, després del pregó rociero, benedicció i imposició de medalles als nous portadors. A la seua arribada al recinte de Tàctica, la imatge de la Verge visitarà a les diferents entitats perquè puguen contemplar-la. El dia finalitzarà amb un rés del Sant Rosario a les 00 h a càrrec del Cor de la Germanor de La nostra Senyora del ‘Rocío’ de València.

Serà el diumenge 16 de juny, quan les Reines i Dames de les diferents entitats es donaran cita a les 11 h, per a encapçalar l’ofrena floral i presentació de les entitats federades a la Blanca Paloma. A continuació, el rector Sr. Vicente Pastor Bañuls oficiarà una solemne missa rociera, que estarà acompanyada pel Cor de la Germanor de La nostra Senyora del ‘Rocío’ de València.

Finalment, a les 17h, la Santíssima Verge serà acomiadada amb una Salve Rociera posant així el fermall d’or al ‘Romería del Rocío’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − nou =

sagunt a escena 2019
turismo salou