25n
25N
25N

Paterna es bolca amb els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Paterna es bolca amb els actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
26/11/2016 -

Amb motiu del dia Internacional contra la Violència de Gènere celebrat el 25 de novembre, l’ajuntament de Paterna ha organitzat tot un seguit d’activitats destinades a conscienciar a la societat paternera de la necessitat de rebutjar esta xacra social.

El primer dels actes va ser la xerrada “Ús i abús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació” acte al qual assistiren més de 200 persones i en el que s’analitzà la responsabilitat dels mitjans de comunicació en la creació d’estereotips masclistes. En concret, en la conferència donada per Raquel Fernàndez d’Infodona, es va criticar l’important paper que juguen els mass media en la cosificació de la dona, ja siga a través de la publicitat ja siga a través de programes d’entreteniment on es denigra explícitament a les dones. A l’acte al qual acudiren representants de totes les associacions de dones de Paterna, es criticà també la poca presència de dones en càrrecs directius als mitjans de comunicació. En concret, especificà Raquel Fernàndez, no hi ha cap mitjà de comunicació de tirada estatal dirigit per una dona.

Els actes varen continuar amb la Marxa Cívica contra la Violència de Gènere. Una marxa que recorrerà els principals carrers del centre de Paterna i que té com a objectiu expressar i fer present el rebuig social a la violència masclista. “Estem molt contentes amb l’acollida que han tingut les diferents les activitats que hem programat amb motiu del dia Internacional contra la Violència de Gènere. De fet, són centenars de paterners i paterneres que s’estan conscienciant activament de la necessitat d’introduir canvis en la nostra societat per eliminar els estereotips masculins i femenins. Uns estereotips que cosifiquen les dones i ofeguen als homes en uns rols artificialment uniformes construïts pel patriarcat” ha manifestat Carmen Gayà.

Els actes conclouran hui, dissabte26 amb la II Carrera Contra la Violència de Gènere. Memorial Ana Aibar. Una carrera que es realitza en homenatge a una dona de Paterna que va morir assassinada per la seua parella.

A més, durant la setmana d’actes contra la violència de gèner s’han mantingut les banderes de l’ajuntament a mitja asta i  a la nit s’ha il·luminat la façana de color morat.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + set =