25n
25N
25N

Paterna comença a construir l'Ecoparc més gran de tota l'àrea metropolitana

Paterna comença a construir l'Ecoparc més gran de tota l'àrea metropolitana
04/04/2017 -

Paterna comença a construir el que serà l’Ecoparc més gran de tota l’àrea metropolitana de València. Així ho ha anunciat hui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo al costat de la regidora d’Infraestructures, Núria Campos, qui ha precisat que la setmana que ve es signarà l’acta de replanteig que donarà inici a les obres i que, si no hi ha cap contratemps, la instal·lació estarà finalitzada en un termini de 5 mesos.

Tal com ha explicat el primer edil, l’Ecoparc de Paterna, que és de tipologia D, s’estendrà sobre una parcel·la municipal urbanitzada de 5.000 m2 situada al polígon industrial de Tàctica que el consistori va cedir a la EMTRE al març del 2016 i permetrà als paterners i paterneres disposar d’un servei d’ecoparc gratuït després que l’anterior equip de govern del PP ho tancara fa 6 anys.

La nova instal·lació tindrà 18 contenidors de recollida de residus, de 27 m3 i 16 m3, on els veïns podran dipositar de manera diferenciada restes de poda, fusta, matalassos, vidre, paper i cartó, escaiola, enderroc, voluminosos, pneumàtics, envasos lleugers, etc. A més, albergarà dos edificis: una caseta de control de 25 m2 i un espai de 68 m2 amb coberta ventilada per a l’allotjament dels contenidors de residus perillosos i RAEE’s (olis, residus plàstics, metalls, fluorescents, piles, aerosols, tòners, bateries, radiografies).

L’Alcalde ha explicat que, aprofitant el desnivell de la parcel·la, s’han projectat dues plataformes a diferent nivell, mitjançant murs de formigó “in situ”, per facilitar a l’usuari la descàrrega dels residus des del cotxe fins a cadascun dels contenidors.

Així mateix, la parcel·la disposarà de dues sortides i entrades independents: una per a vehicles particulars i una altra per a camions de càrrega i descàrrega de contenidors així com d’una bàscula, a petició pròpia de l’Ajuntament de Paterna.

El primer edil també ha destacat com a principals característiques de la nova instal·lació, la seua elevada seguretat i la minimització impacte visual i mediambiental. Referent a això, ha detallat que hi haurà un control d’accés i sortida a la instal·lació, amb dues barreres automàtiques de 5 metres de longitud i un sistema d’alarma i de seguretat connectat a la Policia Local, amb un total de 8 càmeres de vigilància i 10 detectors d’infrarojos.

De la mateixa manera, Sagredo ha indicat que el projecte contempla la creació 1.000 m2 perimetrals de zona verda que albergaran els arbres existents actualment en aquesta parcel·la, que es trasplantaran seguint l’ordenança d’arbrat municipal, a més d’una plantació amb diferents espècies arbustives per aconseguir crear una pantalla visual i acústica.

Durant la presentació del projecte, Juan Antonio Sagredo ha subratllat la utilitat veïnal i mediambiental de la nova instal·lació al mateix temps que ha destacat que la seua construcció ha sigut el resultat de molts mesos de negociació amb la EMTRE i ha assenyalat que el consistori acompanyarà aquesta instal·lació d’una potent campanya de conscienciació veïnal per potenciar el seu ús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 10 =