25n
25N
25N

Paterna dissenya la Cordà del segle XXI

Paterna dissenya la Cordà del segle XXI
17/10/2016 -

L’Ajuntament de Paterna va a començar a dissenyar un projecte per millorar les condicions de seguretat del carrer Major on es realitza La Cordà amb l’objectiu d’augmentar la protecció tant de tiradors com de veïns durant els 20-25 minuts que es desenvolupa aquest espectacle de foc.

Aquest projecte, a la redacció del qual el consistori ha previst destinar 50.820 euros, forma part de l’II Pla Transforma, el nou programa d’obres amb el qual l’Ajuntament pretendre seguir millorant Paterna, i l’aprovació del qual es portarà al ple d’aquest mes d’octubre.

L’Executiu actual busca millorar encara més la seguretat de la seua festa per excel·lència. Per a això, està projectant intervenir al carrer on transcorre aquest acte, dissenyant una estructura en la via pública per crear una nova Cordá, més protegida i més fluïda, que permetrà millorar la circulació, agilitar el muntatge i desmuntatge i, en el cas que fora necessari, l’evacuació, tant els participants a peu de carrer com a espectadors des dels habitatges del carrer Major.

“Anem a dissenyar la Cordà del segle XXI per fer de la nostra festa més emblemàtica un espectacle molt més segur i menys molest per als veïns i veïnes del carrer Major”, ha explicat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha destacat que “les actuacions i elements que es projectin –que encara estan per definir i tindran una vida útil de 40 anys aproximadament – es dissenyaran en coordinació amb el Consell Sectorial de la Cordà i faran d’ella l’espectacle més espectacular i més segur del món”.

Aquest projecte per traçar una nova Cordà va ser comunicat ahir a per la vesprada al Consell Sectorial de la Cordà, un disseny que va ser molt bé rebut per tots els seus membres i que l’equip de govern portarà al ple d’aquest mes d’octubre per poder començar a treballar en ell al més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

museo prehistoria