25n
25N
25N

Paterna comença el control de les colònies felines

Paterna comença el control de les colònies felines
10/03/2017 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’Àrea d’Infraestructures i mitjançant el Servei de Recollida i Custòdia d’Animals, va començar a controlar la reproducció i el creixement de les colònies felines urbanes en tot el terme municipal mitjançant el mètode de captura, esterilització i solta (CES).

Així ho ha anunciat hui la regidora d’Infraestructures, Núria Campos qui ha qualificat aquest mètode com el millor sistema per a garantir el benestar en els gats i la convivència entre animals i ciutadans, ja que produeix un benefici immediat en els felins, ja que en disminuir el seu nombre, és més fàcil mantenir-los i cuidar-los. De la mateixa manera, ha afirmat que “l’objectiu últim és atallar la problemàtica de la proliferació de les colònies de gats en el municipi i estabilitzar la població felina en Paterna”.

Referent a açò, la regidora ha precisat que, actualment, amb la informació que manegen els tècnics municipals, l’Ajuntament té detectades 56 colònies, 23 d’elles a La Canyada, 6 en nucli urbà, 2 en Valterna, 3 en el polígon Tàctica, 4 en el polígon Font del Pitxer i 1 en Terramelar.

En aquest sentit, Campos ha explicat que “amb el nou servei de control dels felins, el primer que es farà serà elaborar un cens exhaustiu amb la informació arreplegada tant en els informes del servei de recollida i custòdia d’animals com en els expedients que obren en l’Ajuntament sobre aquesta causa”.

“Una vegada detectades i identificades les colònies existents en el municipi, es classificaran per zones i es nomenaran a persones responsables de cada una d’elles que, després de rebre la corresponent formació per empreses especialitzades, es convertiran en alimentadors formats i autoritzats per a oferir als gats alimentació controlada amb la finalitat de guanyar-se la seua confiança, detectar a les gates femella, portar-les a una clínica i esterilitzar-les, marcar-les i retornar-les a la colònia”, ha indicat la regidora.

Sobre l’esterilització sota el mètode CES, Núria Campos ha assenyalat que “permetrà controlar el creixement de les colònies i, en un termini de 2 anys, reduir-les en un 45%”. Així mateix, ha indicat que “a més es desparasiten perquè no puguen contagiar gens a la resta de felins domèstics”.

Finalment, Campos també ha assenyalat que “l’èxit del control d’aquestes colònies felines depén, en gran manera, de la col·laboració tant del ciutadà i de tots els agents implicats, des de la Policia Local fins als serveis municipals de jardineria i de neteja viària, sempre sota la supervisió dels tècnics de l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

museo prehistoria