Paterna comença la instal·lació del cinqué contenidor marró per al reciclatge de matèria orgànica

El cinqué contenidor començarà a col·locar-se en el barri de Bovalar a partir del 15 de desembre i la seua implantació s'estendrà a la resta de barris de la ciutat

Guardar

Contenedor marrón Paterna
Contenedor marrón Paterna

Paterna començarà a instal·lar a partir del 15 de desembre el cinqué contenidor, de color marró, destinat a la recollida i reciclatge de la matèria orgànica. L'Ajuntament, en col·laboració amb l'empresa adjudicatària del servei de recollida de residus, començarà la implantació d'aquest contenidor amb una prova pilot en el barri de Bovalar, que compta aproximadament amb 3.000 habitants i prop de 1.000 habitatges, amb l'objectiu d'estendre després la seua implantació, de manera gradual, en la resta de barris de Paterna.

La regidora de Serveis, Merche Navarro, ha assenyalat que des de l'Ajuntament de Paterna "apostem per iniciatives que continuen conscienciant als veïns i veïnes sobre la necessitat de reciclar, promovent hàbits ciutadans sostenibles que contribuïsquen al fet que la nostra ciutat siga cada vegada més neta i respectuosa amb l'entorn, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible".

En aquest sentit, Navarro ha explicat que, a partir del 9 de desembre, s'iniciarà una campanya informativa per a explicar a la població els avantatges ambientals, sanitàries i econòmiques de començar a separar també el fem orgànic.

A més, informadors municipals atendran els ciutadans en un estand itinerant en el qual resoldran els seus dubtes i podran emportar-se de regal un test biodegradable amb paper de llavor, que podran regar i plantar a les seues cases, així com un poal específic per a reciclar les restes orgàniques, que inclourà a més instruccions de què tirar i què no en el cinqué contenidor.

El contenidor marró està concebut perquè es depositen corfes d'ou, pells de fruites, espines, resta de menjar en general, pòsits de café o restes d'infusions. En cap cas haurà de llançar-se en ell restes no orgàniques com a bolquers, envasos lleugers, oli, envasos de vidre o residus de neteja domèstics.

Finalment, la regidora ha recordat que el reciclatge en el contenidor orgànic permet reduir les emissions de CO₂, transformar la matèria orgànica en energia neta o compost i millorar la sostenibilitat mediambiental, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides, que defensen la producció i consum responsable, i l'acció pel clima.

Destacats