caixa popular

Paterna combat la plaga d'insectes dels seus oms

Paterna combat la plaga d'insectes dels seus oms
07/06/2017 -

L’Ajuntament de Paterna està duent a terme un tractament preventiu en els oms del municipi a través de l’endoterapia, un modern sistema d’actuació davant de les plagues que en aquesta època de l’any afecten l’arbratge de la ciutat.

Tal com ha explicat la regidora d’Infraestructures Nuria Campos, “l’endoterapia és un mètode alternatiu al tractament fitosanitari de l’arbratge urbà, que permet tractar les plagues sense necessitat de polvoritzar”.

En total es van tractar 63 oms repartits en diferents zones del municipi, “30 situats en el barri d’Alborgí, 30 en el Parc Central i 3 que es troben en junt amb l’estació de metre de Campamento” ha explicat la regidora Campos.

El sistema utilitzat consisteix a introduir una fulla en el tronc de l’arbre, creant un petit orifici d’1 mm per on s’injecta l’insecticida destinat a eliminar la plaga. Una vegada introduït, l’insecticida arriba a totes les parts de l’arbre, combatent de manera efectiva la plaga.

En eixe sentit, la regidora ha destacat que “es tracta d’un procediment amb un menor impacte ambiental que a més pot realitzar-se sense suposar una molèstia o perill per als veïns i veïnes.”

L’objectiu és combatre la plaga de galeruca de l’om un insecte pertanyent a la família Chrysomelidae, que en la seua fase larvària s’alimenta dels fulls d’om, i com a adults cauen de l’arbre, amb la consegüent molèstia per als ciutadans.
Finalment, Campos ha anunciat que a finals del mes de juny “es durà a terme un tractament semblant en una vintena dels ficus que es troben en l’avinguda Primer de Maig”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − setze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats