25n
25N
25N

Paterna aplica nanotecnologia als parcs infantils per a eliminar virus i bacteris

Paterna aplica nanotecnologia als parcs infantils per a eliminar virus i bacteris
12/11/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa hui una prova pilot per a aplicar nanotecnologia al mobiliari urbà de parcs infantils amb l’objectiu d’eliminar virus i bacteris.

Aquest sistema consisteix en l’aplicació de nanopintura fotocatalítica en qualsevol superfície, mantenint la zona desinfectada i lliure de càrregues virals.

La prova pilot s’ha realitzat en la zona de jocs infantils del parc de la Torre. Amb l’aplicació de la pintura, es produeix la fotocatàlisi, una reacció que converteix l’energia solar en energia química, donant origen a reaccions tant d’oxidació com de reducció, promovent així l’eliminació de la major part dels contaminants a les ciutats i del 95,99% dels virus i els bacteris.

La nanopintura fotocatalítica SmartAir s’ha aplicat en tots els elements del parc infantil: jocs, gronxadors, tobogans i sòl de cautxú. El recobriment, que funciona tant amb llum natural com artificial, provoca que tots els microorganismes que entren en contacte amb la superfície recoberta es descomponguen, millorant la higiene i la seguretat de l’espai.

L’aplicació d’aquesta tecnologia ve de la mà de dues empreses valenciana, Parques Troe i Clean&Control Services, que avaluaran durant 15 dies els resultats de desinfecció i eliminació de virus i bacteris.

Després de la prova pilot i els resultats obtinguts, podria aplicar-se a la resta de parcs infantils de la ciutat o, fins i tot, en el mobiliari urbà, amb l’objectiu d’aconseguir parcs més segurs capaços d’autodesinfectar-se i reduir el risc de contagi per virus i bacteris.

A més, la nanopintura fotocatalítica elimina la contaminació, descomponent les partícules de pol·lució i brutícia, oferint superfícies més netes i un aire més pur. Un m² cobert amb SmartAir elimina 0.071 grams de diòxid de nitrogen cada 12h al dia, set dies per setmana els 365 dies a l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =