25n
25N
25N

Paterna obri des de hui l'Hostal-Quadra de la plaça del Poble a turistes per a donar a conéixer els seus més de 100 anys d'història

Paterna obri des de hui l'Hostal-Quadra de la plaça del Poble a turistes per a donar a conéixer els seus més de 100 anys d'història
10/07/2020 -

L’Ajuntament de Paterna obri hui les portes de l’Hostal – Quadra de la plaça del Poble perquè aquest emblemàtic edifici puga ser visitat en el marc de les rutes turístiques nocturnes “A la lluna de Paterna”.

L’Hostal, situat en la planta baixa de l’edifici del Casino ja remodelat, es va utilitzar com a fonda de carreters , així com magatzem de matèries primeres per als veïns i veïnes de Paterna durant el segle XX. Està catalogat com Bé d’Interés Cultural (BIC) i, des d’ara, gràcies a la seua inclusió en les rutes turístiques, podrà ser conegut per dins per tots aquells veïns i visitants que ho desitgen.

L’immoble ha estat durant anys habitatge i lloc de treball de la família Guillem. Fins a la seua defunció el mes de desembre passat, Manolo Guillem, ‘El gall’, l’últim carreter del municipi, feia ús d’aquest hostal.

L’equip de govern socialista va presentar el desembre de 2019 una moció per a estudiar, al costat de la família, els usos de l’Hostal-Quadra, que inclourien retre homenatge a la figura de “El Gall”, que va mantenir la tradició local, combinant l’ofici de llaurador amb el de carreter, i que sempre va col·laborar amb les entitats festeres i culturals de la ciutat.

“Amb la inclusió de l’edifici en les rutes turístiques -tal com ha afirmat la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa – l’Ajuntament fa un primer pas per a mantenir viva la història d’aquest lloc que tanta rellevància va tenir a la Paterna del segle passat”.

La ruta turística en la qual s’emmarca la visita a l’Hostal-Quadra, i que s’organitzen tots els divendres de juliol i agost en horari de 20 a 22 hores, donen a conéixer la història dels edificis recorreguts a través d’anècdotes i curiositats. Les places per a participar en les visites són limitades i les persones interessades hauran de telefonar al 96 305 31 24 per a realitzar la seua reserva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa