25n
25N
25N

Paterna obri un expedient sancionador a l'empresa del tanatori per incomplir la legalitat urbanística vigent

L’Ajuntament de Paterna ha iniciat un expedient sancionador a Abside Quart per la col·locació il·legal d’un rètol comercial en la façana d’un local que resa “Tanatori Ciutat de Paterna”

Paterna obri un expedient sancionador a l'empresa del tanatori per incomplir la legalitat urbanística vigent
10/06/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha obert un expedient sancionador a l’empresa Abside Quart, que pretenia obrir un tanatori en el nucli urbà de la ciutat, per col·locar un rètol en la façana amb el nom de “Tanatori Ciutat de Paterna” que incompleix amb el que es disposa pel consistori.

I és que l’Ajuntament va revocar a aquesta empresa la llicència d’obres i va declarar la caducitat de la declaració responsable ambiental, la qual cosa li inhabilita per a realitzar qualsevol actuació en el local que pretenia convertir en tanatori, des de la realització d’obres fins a la col·locació d’aquest cartell.

Tal com han explicat des de l’equip de govern socialista “amb l’obertura d’aquest procediment administratiu, requerim formalment a l’empresa la retirada del cartell i, en cas de no fer-lo, li imposarem fins a 10 multes coercitives” al mateix temps que han anunciat que no descarten emprendre un altre tipus d’accions judicials contra l’empresa.

La Policia Local s’ha desplaçat fins al local per a iniciar d’ofici un informe que constate els fets constitutius d’una infracció administrativa.

En aquest sentit, des de l’Executiu socialista també han recordat que “al juliol de l’any passat vam aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que prohibeix la implantació de tanatoris dins del nucli urbà de Paterna”.

“El planejament vigent actual impedeix l’execució d’obres per a construir un tanatori-crematori en el cas urbà i l’activitat d’aquest, amb el que no tenen cap sentit que col·loquen un cartell anunciant un servei que és incompatible amb la nostra realitat urbanística”, han assenyalat al mateix temps que han destacat que la regulació dels tanatoris ha estat una de les principals reivindicacions veïnals del barri de Santa Rita i de l’associació Antonio Machado, Viriato i Adjacents.

De la mateixa manera, han indicat que “en la modificació del PGOU es defineixen les condicions urbanístiques per a la implantació de l’ús de tanatoris-crematoris a Paterna, prohibint-se el seu ús en àmbits residencials consolidats i només permetent-se en zones industrials allunyades d’aquests nuclis urbans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =