25n
Orgull
Orgull

La "passejà" del Crist rendix homenatge al clavari José Lluís Fernández

Els portadors del Crist de la Fe d’Aldaia i Quart de Poblet van portar a coll la imatge fins a l’església, mentres els de Mislata obrien pas llançant coets de luxe

La "passejà" del Crist rendix homenatge al clavari José Lluís Fernández
24/08/2018 -

Ahir a la vesprada es realitzava la passejà del Crist, un altre dels actes més tradicionals d’estes festes patronals de Mislata. Enguany, la passejà del Crist va rendir homenatge a un dels membres de la clavaria, el que fóra durant 3 anys president de la mateixa, José Lluís Fernández, per la seua gran labor, treball i compromís.

La decisió d’homenatjar a algun il·lustre veí amb la passejà del Crist va ser introduïda com a novetat en les festes del 2016. Eixe primer any va ser l’artista local Miquel Navarro l’homenatjat, l’any passat va ser Tomás Honorato, un dels fundadors de la clavaria, i enguany ha sigut José Lluís Fernández, en el domicili del qual la clavaria va instal·lar un altar enjardinat on la imatge del patró ha romàs dos dies, des del trasllat del dimecres fins a la passejà d’ahir, en que la imatge va ser tornada a l’església de la Mare de Déu dels Ángeles.

Acompanyats de la Banda de Cornetes i Tambors de Mislata, la cercavila va partir des de la Plaça del Migdia, recorrent l’avinguda Gregorio Gea, el carrer Miguel Hernández i el carrer Major. La imatge del Crist va ser portada a coll pels portadors de la Confraria del Crist d’Aldaia i de Quart de Poblet, mentres que els de Mislata anaven davant, obrint pas amb el llançament de coets de luxe. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Tradicions, Francisco Herrero, la regidora de Cultura, Pepi Luján, l’homenatjat José Lluís Fernández i el president dels clavaris del Crist, Joaquín Vilanova, van presidir la comitiva.

A la seua arribada a la Plaça de la Constitució, a la imatge li esperava una benvinguda amb focs artificials, disparats pel pirotècnic local Gori. Amb el d’ahir, les dos clavaries de Mislata completen els seus tradicionals passejaes i es preparen per a viure els dos dies grans de les festes patronals. El diumenge serà el dia del Crist i el dilluns – festiu local- el dels Ángeles, dos jornades en què els clavaris s’encarregaran dels actes d’homenatge als patrons de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =