25n
Orgull
Orgull

El pas de l'Ofrena per la plaça de la Reina dependrà de l'avanç de les obres

El pas de l'Ofrena per la plaça de la Reina dependrà de l'avanç de les obres
14/06/2021 -

El regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha reiterat aquest dilluns que el pas per la plaça de la Reina de l’ofrena a la Verge dels Desemparats durant les festes falleres que se celebraran al setembre dependrà del desenvolupament de les obres de reforma que es duen a terme en aquest enclavament.

Així, ha destacat que la seua regidoria està en contacte al costat de les de Mobilitat Sostenible i Cicle Integral de l’Aigua per a conéixer l’evolució d’aquests treballs i que treballa amb la primera per a estudiar els itineraris.

Galiana s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar els actes de la Gran Fira de Juliol 2021, preguntat pels recorreguts que es plantegen perquè els participants en l’ofrena puguen accedir a la plaça de la Verge malgrat les obres que es realitzen en la Reina.

Encara falta per saber per què via anirem. Hi ha via 1 i via 2. Tot depén de com avancen les obres”, ha respost l’edil, que ha assenyalat que s’ha reunit ja amb el titular de Mobilitat Sostenible, Guiseppe Grezzi, per a abordar aquestes qüestions i també per a buscar “diferents ubicacions” a les falles que es ‘planten’ al voltant de la Reina.

El titular de Cultura Festiva ha comentat que si l’accés dels participants a l’ofrena a la plaça de la Reina es fa per “la part dreta, pel carrer de La Pau, hi ha una solució fàcil”, atés que se’ls donarà entrada “pel carrer Avellanes per a arribar a la Basílica” de la Verge dels Desemparats”.

Així mateix, ha exposat que si l’entrada a la plaça de la Reina es fa per “la part esquerra, pel carrer Sant Vicent” s’haurà de tindre més en compte el desenvolupament de les obres de reforma i alternatives, atés que “sí o sí s’ha de passar” per eixa plaça. Carlos Galiana ha afirmat que si eixos treballs no s’hagueren acabat per a entrar per la part esquerra de la plaça, “hi ha un pla B” que no ha precisat.

“Si no estan acabats, hi ha un pla B però estem esperant”, ha plantejat. Després d’això, ha insistit que Grezzi està “treballant i implicat en el tema”. “Em va indicant com van les obres”, ha agregat el responsable de la JCF, que ha repetit que també s’ha posat en contacte amb la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía. “Quan tinguem resposta, ho sabrem”, ha subratllat.

Així mateix, respecte a l’ofrena, Galiana ha asseverat que ja s’ha parlat amb els vestidors de la Verge dels Desemparats i ha apuntat, quant al color i tipus de flor que s’usarà, que es decidirà el primer i també la classe. “Direm color i veure llistat de les flors que es poden usar”, ha afirmat.

Al seu torn, el regidor de Cultura Festiva s’ha mostrat “convençut que la participació” en aquest acte “serà molt gran” i que “s’omplirà de flors” la imatge de la patrona dels valencians.

D’altra banda, preguntat pels actes pirotècnics durant les Falles que tindran lloc al setembre, entre ells mascletaes en diferents llocs de la ciutat, l’edil ha manifestat que s’està “treballant” en aquest programa, que preveu trets “cada dia en diferents punts de la ciutat”. Ha indicat que s’està “treballant amb Policia i Bombers” en aquest tema i ha agregat que “quan es tinga el calendari es dirà”.

Quant a l’activitat dels casals, Galiana ha comentat, preguntat per la seua obertura, que s’abordarà la qüestió amb la Conselleria de Sanitat per a “arribar a un acord” amb la finalitat que “puguen obrir els casals i els fallers puguen desenvolupar les seues activitats normals”.

PRESELECCIONS

A més, preguntat per les preseleccions de les falleres majors de les Falles de l’any que ve, el responsable municipal ha demanat esperar al mes de setembre, després de les festivitats d’enguany, i ha destacat que eixa és una qüestió que “encara ha de passar pel ple de la Junta Central Fallera i per l’assemblea” de presidents.

El responsable de Cultura Festiva ha dit que en aquesta ocasió seran al setembre –habitualment són al juliol– encara que ha insistit a esperar que passen les celebracions d’enguany i al fet que s’aborde en el si de la JCF.

“El ple de la JCF ha de ser el que conega primer la proposta i la ratifique. Tenim el ple aquesta setmana. Primer el ple, després l’assemblea i després, el comunicarem”, ha asseverat Galiana, que ha ressaltat que “el ple i l’assemblea són sobirans”.

Igualment, ha exposat, sobre l’elecció de les falleres majors de la ciutat per al següent exercici, que la data “depén d’Alcaldia” i ha recordat que normalment es produeix després del 9 d’Octubre. “La idea és tornar a la normalitat del calendari. Intentarem mantenir el calendari, entre cometes, igual”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − nou =