Un passeig de la fama convertirà el carrer Pelayo en el temple de la pilota valenciana

A més, s’ha acordat amb l’Ajuntament de València la seua conversió en zona de vianants per a dignificar l’entorn del Trinquet de Pelayo

Guardar

Carrer Pelai al barri de la Roqueta de València
Carrer Pelai al barri de la Roqueta de València

Situada en ple centre de la ciutat de València, s'alça la catedral de la pilota valenciana. El Trinquet de Pelayo continua sent, per a molts, el gran desconegut, però la veritat és que, entre les seues parets, s'han donat cita els millors jugadors de pilota per a disputar partides que han marcat la història d'aquest esport tan valencià. Ara, és moment d'adaptar-se als nous temps, de reinventar-se i, sobretot, de posar en valor i donar a conéixer el que per a molts valencians i valencianes és el temple de la pilota.

En l'actualitat, el Trinquet de Pelayo, a través de la Fundació de Pilota Valenciana, s'està obrint a la societat valenciana amb una programació cultural que abasta des de concerts de música i presentacions de llibres fins a representacions d'obres teatrals. Sota el paraigua del programa 'Pelayo Cultural', "l'objectiu és que, una vegada es reprenga l'activitat, el Trinquet de Pelayo oferisca, cada mes, aquest tipus d'esdeveniments culturals, a més de les partides de pilota, perquè deixe de ser eixe gran desconegut i forme part dels llocs d'interés de la ciutadania", explica José María Cataluña, president de la Fundació de Pilota Valenciana.

Però aquesta no serà l'única transformació. I és que des de la Fundació ja s'està preparant un projecte que dignificarà el Trinquet de Pelayo i la pilota valenciana. En aquest sentit, com conta José María Cataluña a aquest diari, "la nostra proposta, que també l'hem acordada amb l'Ajuntament de València, consisteix en la creació d'un passeig de la fama, en el mateix carrer Pelayo, on els jugadors actuals podran passar a la història deixant immortalitzant les seues mans, però on, a més, es col·locaran escultures dels grans jugadors de pilota de la història".

Així mateix, com s'ha acordat amb l'Ajuntament de València, es procedirà a la peatonalització del carrer Pelayo, respectant l'accés dels vehicles als garatges privats, "la qual cosa permetrà dedicar aquest espai a la pilota i, fins i tot, poder disputar algunes partides", assenyala Cataluña.

D'aquesta manera, en la reunió mantinguda, aquest dimecres, entre el president de l'entitat i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, i el regidor de Turisme, Emiliano García, es va acordar que la Fundació de Pilota Valenciana presentaria el projecte – que està ultimant – mentre que l'Ajuntament es faria càrrec de les obres.

Amb aquest acord es posa fi a la polèmica que saltava quan es coneixia que un dels projectes triats, en els pressupostos participatius de DecidimVLC, consistia en la instal·lació d'uns arcs xinesos en aquesta zona de la ciutat per a donar la benvinguda al 'Chinatown' valencià. Ara, aquests arcs se situaran en Matemàtic Marzal i Convent de Jerusalem, fent compatibles tots dos projectes.

Destacats