25n
Orgull
Orgull

El Partit Popular en les Corts demana administrar una tercera dosi a les persones majors per a evitar brots en les residències

La diputada Elena Bastidas presenta una proposta de resolució urgent en les Corts amb mesures per a atallar nous brots en les residències de majors

El Partit Popular en les Corts demana administrar una tercera dosi a les persones majors per a evitar brots en les residències
12/08/2021 -

El PP ha demanat en les Corts administrar una tercera dosi a les persones majors, si fora necessari, per a evitar brots en les residències.

El GPP en les Corts ha presentat una proposta de resolució en la qual proposa, en concret, “la realització d’un estudi immunològic que puga constatar el grau d’immunitat cap a la COVID-19 en les residències per a majors, administrar sota els criteris mèdics i, si fora necessari, una tercera dosi de vacuna per a la COVID-19 a les persones majors que van completar la pauta a l’inici de l’any i, en tercer lloc, realitzar proves PCR de COVID-19 a les persones que s’incorporen com a residents en centres de majors, així com al seu retorn d’una estada hospitalària”.

La portaveu de Política Social del Grup Popular en les Corts, Elena Bastidas, signant de la proposta, ha assenyalat que “urgeix actuar immediatament davant els brots apareguts al mig centenar de centres de majors de la Comunitat i la passivitat de la consellera Oltra”.

La diputada ha assenyalat que “són tres mesures molt específiques que ens semblen necessàries en aquests moments per a combatre el virus d’una manera eficaç. Són propostes concretes que ajudarien a prevenir l’aparició de nous brots en les residències de majors, sobretot en les públiques”.

En el text de la proposició s’assenyala que “pese al millorament de la situació sanitària, en les residències de persones majors s’ha constatat un increment notable de contagis de COVID-19, disparant-se en l’últim mes. A més, la tercera dosi de la vacuna ja s’està administrant en altres països del nostre entorn, com França, davant el repunt de contagis.

També s’ha manifestat una clara necessitat de dur a terme proves PCR en les noves incorporacions i a la volta de vacances del personal dels centres residencials i de dia, així com en els nous ingressos de persones usuàries o quan tornen d’una estada hospitalària, tal com estan fent altres comunitats autònomes”.

Finalment, Bastidas també s’ha referit a les noves mesures establides en l’àmbit nacional per part de Sanitat per a un major control de la pandèmia en les residències. “Són mesures insuficients i massa tèbies. En qualsevol cas esperem que Oltra atenga aqueixes recomanacions mínimes de Sanitat i les aplique com, per exemple, realitzar almenys dos tests a la setmana als treballadors no vacunats per a frenar els contagis. Ja que ella està en altres menesters, més pendent de Madrid, almenys que tinga a bé atendre el que diu el Ministeri”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − tres =