25n
25N
25N

Participar en temps regirats

03/04/2017 -

Participar es defineix com actuar juntament amb altres persones, en un succés ,un acte o una actitud ,generalment amb el mateix nivell d’implicació.
Aquesta definició és aplicable a l’acció que molta gent porta realitzant fa molt temps des de fins i tot abans de la democràcia lluitant per principis bàsics de llibertat, igualtat i qualitat dels serveis públics de forma compromesa creant per a açò, col·lectius socials, sindicats ,partits polítics i associacions ciutadanes entre elles els anomenats caps de pares de família i després Associacions de Veïns.
Van ser per valors i per drets, pels quals es van manifestar, es van tancar ,van debatre de forma participativa en assemblees creant el que van ser escoles de democràcia en les seus veïnals dels barris. Amb eixes bases, amb eixos col·lectius es forge la democràcia i va haver-hi un gran error en deixar fora de la Constitució a eixes associacions ja que van pensar que si ja hi havia democràcia i estaven governant els que anaven darrere de la pancarta perquè necessitaven els col·lectius socials?.
Un gran deute i encara després de 40 anys podem dir que ací estan les associacions veïnals malgrat tot ,reivindicant , lluitant, per una societat millor.

Però és necessari avançar en la participació, fomentar les xarxes socials, intervenir des de casa . Açò últim és el que s’està apostant ara per part d’alguns que entenen la participació casí com a única en aquesta nova forma d’activisme , tot l’anterior és antic, d’un altre règim fomentant doncs l’individualisme donant l’esquena al treball entre col·lectius, el debat i l’essència democràtica del consens i dialogue.

Concloem un procés participatiu en la nostra ciutat, un procés amb llums i ombres ,un procés dirigit per uns tècnics d’unes empreses ,una participació a colp de “Clic i gomet”. Un procés que han quedat barris sense quasi dotació, que enfrontat a col·lectius i que alguns d’ells en lloc de ser d’inversió haurien d’haver sigut de manteniment .Propostes sense consens i mobilitzant algun col·lectiu perquè el seu projecte isca guanyador com si es tractara d’una competició forçada mobilitzant tot el que es puga per a traure aqueix projecte avance deixant de costat al ben comú en fi….. Mentre caldria reflexionar , avaluar i pensar que cal evolucionar però no rebutjar tot el treballat per homes i dones compromesos amb els seus barris durant anys i que ara han d’oir que eren conservadors ,caducs, tardofranquistes només per aguantar i alçar més de 40 anys la persiana. Als col·lectius socials caldria acaronar-los , que impulsar-los amb suports tècnics, locals, ajudes a projectes, instal·lacions etc.. per a enfortir la democràcia, el debat, consens, exposició d’idees, dialogue presencial i també com no ..virtual. Algú es planteja que un partit polític tinga la mateixa representació o participació que qualsevol ciudadan@ via virtual a un colp de Clic?. Malament favor estem fent a la nostra democràcia cal donar-li un repàs i escoltar més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =