caixa popular

Participació ineficaç

19/06/2017 -

Quan una persona es desplaça pels diferents barris de València, no sol veure obres en curs excepte algunes puntuals i algun que un altre carril bici de Grezzi a mitjà executar.

Sent la ciutat un ens viu en contínua evolució, resulta curiós aquest fenomen. Però si s’atén al que està passant amb els processos de participació ciutadana d’inversions en barris i amb la pèssima execució total d’inversions en la ciutat per part de l’Ajuntament desgovernat per Ribó, tot s’explica.

Estem tancant el primer semestre del 2017 i no han començat el 50% de les obres del 2016 votades pels veïns de cada barri.

Aquesta situació reflecteix que els processos participatius estan sent altament ineficaços, i més tenint en compte que no hi ha una sola associació veïnal que visitem que no es queixe de la poca informació del procés, de la minimització del paper de l’associacionisme, de les dificultats per a tirar avant proposades en les taules de treball i de les molèsties i traves per a exercir el vot presencial, entre moltes altres més circumstàncies i anomalies.

Tota aquesta situació té clars responsables: el regidor de participació Jordi Peris i el seu ‘cap’, l’alcalde Ribó. El primer no ha parat de autocomplaença públicament de la fita estadística del 2,3% de participació sobre el cens de València. Però eixe percentatge quantitatiu, que és també altament millorable, s’enfonsa quan es té mitjà 2016 i tot el 2017 de retard en obres i quan només es destina menys del 1% del pressupost de l’Ajuntament perquè les persones puguen decidir les inversions en la seua ciutat. Falsa participació diries, i cada vegada més fosca si atenem al fet que alguns regidors del tripartit (Grezzi i Peris) van contractant projectes abans que els veïns fins i tot els proposen i voten.

Des de Ciutadans qüestionem i critiquem els processos participatius del tripartit, no pel seu afany voluntarista sinó per la seua ineficàcia, la seua poca dotació econòmica, la seua lentitud i la seua falta de transparència.

Tot açò afegit a una licitació total d’inversions de només el 13,9% en el qual portem del 2017 per a tota la ciutat de València, la qual cosa significa que, o Ribó corre, i molt, per a fer obres en el que queda d’any o els valencians, un any més es queden sense projectes bàsics per als seus barris.

La pregunta que ens queda per resoldre és si per a 2019, quan el tripartit deixe per sempre de desgovernar València, a aquest ritme la ciutat tindrà obres del 2017 encara per acabar i més de la meitat del 2018 per començar. Aquest succés és molt probable que ocórrega, la qual cosa suposaria un engany als valencians i un incompliment de contracte dels governants amb la ciutadania.

En Ciutadans no consentirem aquesta situació, i per mitjà dels mecanismes que tenim a la nostra disposició estem exigint per tots els fronts la total execució d’inversions en els barris i que les obres s’acaben dins del termini i en la forma escaient.

Volem desplaçar-nos per València i veure que la ciutat millora i creix en cada barri. És una obligació de qui governa millorar i fer créixer València amb les propostes de cadascun dels ciutadans. Eixa és la vertadera essència de la participació.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − dos =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris