caixa popular

El pulmó verd de Benimàmet

El Parc Lineal compta amb 1,2 quilòmetres de longitud d’espai verd

El pulmó verd de Benimàmet
12/04/2018 -

Després d’anys de reivindicacions veïnals, Benimàmet ja gaudeix del tan anhelat Parc Lineal. Amb una inversió de 5,7 milions d’euros, realitzada per la Generalitat Valenciana, encara que executada per l’Ajuntament de València, aquest parc no només ha contribuït a la regeneració urbana de Benimàmet, sinó que a més aquest pulmó verd ha aconseguit crear un espai de convivència i de reunió per als veïns. Així, l’esforç de l’associació veïnal per a reclamar allò que milloraria la qualitat de vida dels veïns ha vist la seua recompensa amb un parc de 1,2 quilòmetres de longitud, que es configura des del Parc de Camales, en el final del municipi, fins a l’estació de les Carolines – Fira de Metrovalencia.

El Parc Lineal compta amb 1.200 metres de passeig i 850 metres de carril bici

Un autèntic pulmó verd per a València, que s’inaugurava el passat 12 de març. Així, impulsat per la Regidoria de Mobilitat, i sota la supervisió del Servei de Parcs i Jardins i FGV, s’ha convertit el buit que va deixar el soterrament de les vies de Metrovalencia en un parc verd del voltant de 1.200 metres de passeig per als ciutadans, 850 metres de carril bici, 510 arbres, 7.350 plantes i un total de 12.100 metres quadrats de gespa i praderia mediterrània.

0720 Parc Lineal Benimamet

Això sí, al Parc Lineal de Benimàmet s’ha pensat en el gaudi de tota la ciutadania. En aquest sentit, també es van reservar espais per a la instal·lació de tres zones de jocs infantils, tres zones de petanca, una zona de pícnic, un parc saludable amb deu equips d’exercicis, una zona d’esplai per a animals de companyia i, fins i tot, un escenari per acollir diferents esdeveniments. En definitiva, un espai verd pensat per a tots on la diversió, l’esport i la naturalesa van de la mà per a crear un espai de referència en Benimàmet.

Valencia

En aquest sentit, el Regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, destacava que ‘el camí per obrir el Parc Lineal ha estat tortuós perquè, com ha succeït en altres ocasions, ens ha tocat corregir el treball mal fet, fruit de la improvisació i les presses de l’anterior corporació municipal. És molt satisfactori veure l’emoció del veïnat de Benimàmet’. I és que aquest parc ha tornat a dotar de qualitat urbanística un espai que s’havia quedat a l’esquena del poble i que, en paraules de Grezzi, ‘no comptava ni amb una connexió per als vianants còmoda ni eficaç’, cosa que ja ha canviat amb l’adequació dels carrers adjacents al Parc Lineal.

 

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − cinc =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018