25n
25N
25N

El parc de Desembocadura, a un pas de convertir-se en realitat

La Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar fa uns dies el Pla Especial de la Zona Sud del Port-Natzaret Est

El parc de Desembocadura, a un pas de convertir-se en realitat
06/04/2021 -

“Aquest projecte, generarà un dels grans parcs de la ciutat de València”, així descrivia la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, el que  suposarà el futur parc de Desembocadura. El passat 31 d’abril la Comissió Territorial de València aprovava el Pla Especial de la Zona Sud 1 del Port de València-Natzaret Est. Un dels projectes pels quals més ha apostat el consistori, des d’on s’assegura que serà “un revulsiu social i econòmic” per al barri de Natzaret.

“És una magnífica notícia per a la ciutat i molt especialment per al barri de Natzaret perquè ja estem més a prop perquè el projecte veja la llum verda definitiva”, explicava Gómez. Cal recordar que el futur Parc de Desembocadura serà possible gràcies als 195.000 metres quadrats de sòl portuari que es van cedir a l’Ajuntament de València, entre els quals es troba la prolongació de l’antic llit del riu Túria fins a la mar. No obstant això, l’espai destinat al futur Parc de Desembocadura és de 41.385 metres quadrats.

Després de l’aprovació del Consell Jurídic Consultiu i ara l’aprovació en la Comissió territorial d’Urbanisme, el projecte es troba més prop de convertir-se en realitat i la vicealcaldessa de València aposta perquè puguen començar les obres “el més prompte possible”. “Estem més prop del fet que Natzaret compte amb el projecte estratègic més important que hem desenvolupat des de l’àrea d’Urbanisme que permetrà dinamitzar econòmicament i socialment el barri”, afegia Gómez.

Un dels grans parcs de València

Al costat del jardí del riu Túria i el Parc Central, el Parc de Desembocadura es convertirà en un nou espai verd per a la ciutat de València, amb la mirada posada a avançar cap a un model molt més sostenible i naturalitzat. Des de l’àrea d’Urbanisme de l’ajuntament ja s’està treballant en el desenvolupament i disseny d’aquest projecte, per la qual cosa encara no s’ha concretat del tot com es repartiran els més de 40 mil metres quadrats.

Aquest nou parc comptarà amb instal·lacions que exerciran “un important agent dinamitzador” com la nova Ciutat Esportiva del Llevant UD, que s’instal·larà en aquest recinte. També es conservarà i rehabilitarà l’antic balneari de Benimar, és a dir, la integració de l’equipament públic en l’edifici de Marblau.

A més, es generarà un nou parc sud i un gran corredor verd que permetrà passar pàgina a l’actual ‘mur’ de separació entre el port i la ciutat, per la qual cosa es convertirà en una façana verda i integrada en l’espai.

La vicealcaldessa va posar en valor el treball desenvolupat per la Generalitat, amb l'”impuls” del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, “per avançar en un projecte que ens permet resoldre un dels deutes pendents, ja que donem una solució port-ciutat, amb una integració amable i sostenible, que repercutirà en la millora de la qualitat de vida de les veïnes i veïns”.

També va recordar que, al costat de l’arribada de l’L10 de Metrovalencia que unirà el centre amb Natzaret, el recent anunci del conseller de la seua prolongació fins a la Marina, suposa “un gran pas en mobilitat no sols per als veïns i veïnes sinó per a l’afició granota i totes les persones que entrenen en la nova ciutat esportiva, i al costat del futur centre de Formació Professional, Batxillerat i Formació en el barri, ajudarem a generar un gran revulsiu social i econòmic en el barri”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 19 =