25n
25N
25N

El Parc Central de València, finalista al premi Rosa Barba de la biennal de paisatge de Barcelona

Es tracta de l’únic jardí de l’Estat, juntament amb un de Girona, que ha resultat finalista

El Parc Central de València, finalista al premi Rosa Barba de la biennal de paisatge de Barcelona
24/01/2021 -

El Parc Central és un dels onze finalistes al premi Rosa Barba de l’onzena biennal de paisatge de Barcelona, un dels certàmens de paisatgisme més prestigiosos. El Parc Central competirà amb altres deu finalistes d’arreu del món, entre els quals jardins de Shangai, Lisboa, Medellín, Brooklyn o Bangkok, entre d’altres. També el jardí de la plaça d’Amparo Arce, a Benimaclet, es troba entre els jardins que han concorregut al premi.

El jurat del premi ha valorat que el Parc Central “és un dels projectes urbans i d’infraestructura més importants de la ciutat” i que, “a la seua finalització, es convertirà en un dels pulmons verds de la ciutat, ja que connectarà barris que fins ara estaven separats per les vies del tren”. El jurat de la biennal també valora la utilització de l’aigua com a eix vertebrador de tot el jardí.

El fet que el Parc Central de València es trobe entre els onze finalistes del premi Rosa Barba permetrà que el projecte estiga present en la Biennal de Paisatgisme de Barcelona i figure en el seu catàleg com un dels jardins més innovadors del món. L’alcalde, Joan Ribó, ha afirmat que està molt agraït “pel reconeixement a la tasca de convertir València en una ciutat verda i sana”. Ribó afirma que “el Parc Central és l’únic de tot l’Estat, juntament amb un de Girona, que ha resultat escollit entre jardins d’arreu del món”.

La Biennal de Paisatgisme de Barcelona és un dels certàmens de paisatge i jardineria més prestigiosos i va ja per la seua onzena edició. La mostra selecciona els millors jardins construïts en els últims cinc anys en qualsevol ciutat. El seu catàleg recull parcs innovadors que serveixen d’inspiració per a la nova planificació urbanística de les ciutats.

Entre els projectes que la Biennal de Barcelona destaca es troba també el jardí de la plaça Amparo Arce, al barri de Benimaclet. El jardí, sorgit dels pressupostos participatius, és un parc de barri de 2420 metres quadrats. El jurat destaca que el parc ha salvat “la topografia en desnivell del terreny per configurar un espai de tranquil·litat i frescor”. El jurat destaca també “la incorporació de vegetació pròpia del clima i la cultura mediterrània amb un sistema de drenatge sostenible que arreplega l’aigua de pluja”.

Joan Ribó ha afirmat que el jardí de la plaça Amparo Arce “abans era un descampat i ara, en canvi, està inclòs en el catàleg de bones pràctiques en paisatgisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tretze =