25n
25N
25N

Ribó dona el vistiplau al parc d'aventures que completarà el Bioparc

Ribó dona el vistiplau al parc d'aventures que completarà el Bioparc
02/10/2019 -

L’Ajuntament impulsarà les accions administratives i organitzarà els servicis municipals implicats en l’obertura d’un parc d’aventures que, inspirat en els boscos de Cambodja, completarà el Bioparc. De fet, hui l’alcalde de València, Joan Ribó, ha donat el vistiplau a l’avantprojecte d’aquest parc que, amb un pressupost de 25 milions d’euros finançats per inversors privats, es preveu que estiga conclòs el març de 2022. Es tracta d’unes instal·lacions que ampliaran l’oferta lúdica “del millor parc zoològic d’Europa”, segons ha explicat José Maldonado, el president de Rain Forest, l’empresa encarregada de la seua gestió mitjançant una concessió des de fa més d’una dècada.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern, s’ha reunit aquest matí amb el president de Rain Forest España, José Maldonado, i amb el director general de Bioparc, Luis Ángel Martínez. En concloure aquesta trobada han presentat als mitjans de comunicació el que l’alcalde ha definit com un projecte emblemàtic per a la ciutat, “que finalitzarà les possibilitats d’atracció en família del Bioparc”, al costat del Parc de Capçalera. De fet, en la concessió d’aquest parc zoològic ja es contemplava el compromís de l’empresa responsable de donar-li a aquestes dotacions un ús recreatiu.

Per la seua banda, en nom de l’empresa Rain Forest, el seu president, ha explicat que “aquestes noves dotacions es volen emmarcar en el projecte de ciutat que és València: familiar i sostenible”. José Maldonado ha ressaltat que la inversió (de 25 milions d’euros) no suposa cap despesa econòmica per a l’Ajuntament “i que el resultat serà un parc compatible amb la natura del Bioparc i amb un caràcter molt lúdic”. “Amb aquesta intervenció, que inclou espais aquàtics -ha afegit- completem la visió de la natura emotiva, intuïtiva i artística del Bioparc amb una altra visió activa i molt més divertida. Tanquem el cicle de la concessió i aportem a València un focus atractiu únic”.

Pel que fa als terminis d’execució, l’avantprojecte es treballarà durant els pròxims tres mesos, i a principis de l’any 2020 es preveu que comencen les obres. En total el Bioparc i el parc d’aventures, que estaran connectats per una àrea recreativa, ocuparà unes 4 hectàrees. Rain Forest també assumirà la rehabilitació de les alqueries de la zona (Béns de Rellevància Local), destinades a ser seu de la Fundació BIOPARC, espais expositius i educatius, i les mateixes oficines.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 7 =