25n
25N
25N

El paratge natural "Los Calderones" de Chulilla ja és un itinerari accesible

La Diputació de València ha executat les obres d’adequació dins del programa de paratges naturals municipals

El paratge natural "Los Calderones" de Chulilla ja és un itinerari accesible
26/11/2020 -

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres d’adequació del paratge natural “Los Calderones” com un itinerari accessible. Dins d’aquest paratge municipal destaca “El Charco Azul”, un dels principals emblemes paisatgístics del municipi de Chulilla.

Les obres han consistit en l’adequació del camí per a crear un itinerari accessible fins al “Charco Azul” i la creació d’un mirador accessible, format per passarel·la amb estructura de fusta sobre pilotes ancorats en la riba i pantanal flotant.

Per a la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “l’objectiu del programa de paratges naturals és acostar a la ciutadania al nostre ric patrimoni natural, i en el cas de “Los Calderones” facilitarà l’accés al Paratge Natural a persones amb tota classe de diversitat funcional”.

“El Charco Azul” és un recés natural situat al final del Canó del Túria, aigües avall de l’estret denominat “El Salto”, on se situa un assut que desvia l’aigua cap a un canal, destinat a l’aprofitament hidràulic amb finalitats energètiques a uns 4 quilòmetres aigües avall de la població.

El llac té una superfície d’uns 4.000 metres quadrats, confinat entre grans parets verticals. L’accés al “Charco Azul” es realitza per la sendera homologada SL-74 Charco Azul, una sendera circular d’uns 4 quilòmetres de longitud. El recorregut presenta una dificultat baixa i la seua duració és d’una hora i mitja. Compta tant amb senyalització horitzontal com vertical, així com guals i passarel·les accessibles en els encreuaments amb el riu que l’Ajuntament de Chulilla ha anat executant en previsió de consolidar l’itinerari accessible.

El pressupost ha ascendit a 42.000 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 90% i el 10% l’Ajuntament de Chulilla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =