25n
25N
25N

Les línies nocturnes de l'EMT incorporaran les parades a demanda a partir del 23 de març

Aquest servei, que s’incorporarà a tota la xarxa nocturna de l’EMT, s’haurà de sol·licitar quan s’accedisca a l’autobús

Les línies nocturnes de l'EMT incorporaran les parades a demanda a partir del 23 de març
04/03/2020 -

A partir del 23 de març, les parades violeta entraran en funcionament en tota la xarxa nocturna de l’EMT. Unes parades a demanda, que formen part del nou reglament de l’Empresa Municipal de Transport, que podran sol·licitar les dones que vagen soles o per parelles perquè l’autobús els deixe més prop dels seus domicilis. Per això, tan sols serà necessari sol·licitar el servei en pujar a l’autobús.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, han presentat aquesta iniciativa que té com a objectiu garantir la seguretat perquè, com han explicat, “com menys gent hi ha al carrer, més s’augmenta el reg de patir assetjament”. A més, com ha apuntat Grezzi, “el 53% de les persones que utilitzen la xarxa nocturna de l’EMT són dones”.

paradas-violeta-emt

Els conductors i conductores de l’EMT ja han sigut formats i informats sobre les parades a demanda. Per això, aquest servei podrà ser extensible a altres col·lectius si es considerara que existeix risc. Per descomptat, l’autobús no podrà desviar-se del seu recorregut, però sí que podrà fer una parada fora de l’espai habilitat. “S’haurà de tindre en compte que eixa parada, fora de les marquesines, no pose en risc a les persones usuàries, i la baixada de l’autobús s’haurà de realitzar per la porta davantera“, ha puntualitzat Grezzi.

Per part seua, Lucía Beamud ha apuntat que “tant de bo no s’haguera de posar en marxa les parades violeta, però és una realitat que ens colpeja dia a dia i, per tant, hem d’actuar”. Així, i per a donar a conéixer aquest servei, el 8 de març hi haurà personal de l’EMT per a explicar les noves parades violeta, que entraran a funcionar després de Falles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + catorze =