"Para ESO... Innovarte", idees de futur en l'IES Berenguer Dalmau

Los alumnos del instituto de Catarroja han vivido una semana en la que han conocido diferentes opciones profesionales a través de talleres

Guardar

"Para ESO... Innovarte", idees de futur en l'IES Berenguer Dalmau

Fotografia, música, sexologia, art dramàtic i comunicació. Els alumnes de Formació Professional Bàsica en l'Educació Secundària de l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja han viscut aquesta setmana la II edició de "Para ESO...Innovarte", un projecte creat per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) i Integració Social del centre. A través de diversos tallers, l'alumnat ha celebrat uns dies en què han aprés el valor del treball en equip i han descobert diferents opcions per al seu futur laboral i social.

“Es tracta de motivar-los i visibilitzar eixides professionals alternatives que poden interessar-los com a treball o simplement afició però des d'un punt de vista lúdic i divertit”, assenyala la psicòloga de l'institut públic Amparo Muñoz. Des de dilluns passat, els alumnes de FPB han participat en activitats que els han proporcionat l'oportunitat de conéixer ocupacions que poden convertir-se en el seu futur, però, sobretot, han pogut expressar-se a través dels tallers; un aspecte molt important, ja que, tal com afig la psicòloga, "expressar-se és guaridor".

La vesprada del dilluns 16 desembre donava el tret d'eixida a la II edició de "Para ESO...Innovarte" Les psicòlogues d'UPCCA i Serveis Socials Municipals, Amparo Muñoz i Sonia Espinosa, van presentar el projecte davant l'alumnat abans de la primera activitat programada. Seguidament, Alex Católica va ensenyar com controlar les emocions amb tan sols una corda i Javier Sancho Boils va repetir la seua participació de l'any passat amb un taller de fotografia i xarxes socials en el qual va demostrar com les noves tecnologies poden completar els estudis i millorar els perfils professionals.

"Esperem descobrir-los que hi ha mons professionals alternatius d'ocupació i de vida social en els quals potser se senten identificats i que no havien valorat"

“El que esperem és que tots els professionals que participem aconseguim descobrir-los que hi ha mons professionals alternatius d'ocupació i de vida social en els quals potser se senten identificats i que no havien valorat”, explica la psicòloga. Per això, el dimarts 17 de desembre va ser el torn per al taller de sexologia i bones relacions, una activitat necessària per a la manca d'educació sexual a les aules. I, a continuació, van poder elaborar un taller amb Nacho Vaquero Clemente de creació musical i de gravació.

A més del taller d'improvisació d'art dramàtic amb Toni Saurina Estudio, els alumnes del de Formació Professional Bàsica han pogut conéixer els secrets que s'amaguen darrere de les càmeres dels mitjans. L'equip de València Extra va compartir la seua experiència i els va permetre convertir-se en periodistes i càmeres, una experiència que va aconseguir l'interés dels joves pel món de la comunicació.

Amb aquesta activitat, es va posar punt final a una setmana en la qual la motivació i el treball de les emocions dels alumnes de l'IES Dalmanu han sigut la clau per a viure una experiència que, per a alguns d'ells, serà l'inici del seu futur professional. Però sobretot, tal com van destacar els alumnes, aquesta edició ha aconseguit ensenyar-los a treballar en equip, un dels valors que més han apreciat de la programació de "Para ESO...Innovarte".

Destacats