25n
25N
25N

La palmera més alta del parc municipal d'Elx, amb 25 metres i més de 200 anys, cau a causa del temporal

La palmera més alta del parc municipal d'Elx, amb 25 metres i més de 200 anys, cau a causa del temporal
15/09/2019 -

La palmera més alta del Parc Municipal d’Elx (Alacant), ‘La Sentinella’, un exemplar de 25 metres d’altura i més de dos segles d’història, ha caigut a causa del temporal, segons ha informat aquest diumenge el regidor de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la ciutat, Héctor Díez.

“La Sentinella” estava catalogada com a palmera singular dins del Palmerar Patrimoni de la Humanitat, per la qual cosa comptava amb una atenció especial en la seua cura i revisions, ha explicat el consistori.

Els tècnics municipals han informat després d’una primera inspecció realitzada aquest diumenge després de la seua caiguda que l’exemplar no estava aparentment afectat per morrut.

Segons ha informat el consistori d’Elx en un comunicat, es tracta d’una palmera de més de 200 anys i, segons l’enginyer agrícola que ha fet la inspecció ocular, “el fet de ser una palmera molt vella podria haver influït que el temporal haja provocat la seua caiguda, no tant per les ratxes de vent sinó per la gran quantitat d’aigua caiguda”.

Així, han recordat que segons els tècnics l’acumulació d’aigua fa que les palmeres absorbisquen molta aigua i agafen molt pes en la part superior. “Això possiblement haja fet fer fallida el tronc”, han lamentat.

No obstant això, han asseverat que fins que no es realitze un estudi “en profunditat” a les restes de la palmera, “no se sabrà exactament què li ha passat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − catorze =