25n
25N
25N

El Palau de les Arts acollirà la gala de les estreles Michelin el 14 de desembre

El Palau de les Arts acollirà la gala de les estreles Michelin el 14 de desembre
01/06/2021 -

El Palau de les Arts de València és l’escenari triat per a acollir, el pròxim 14 de desembre, la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2022.

La data s’ha fet pública en el marc del primer congrés global de gastronomia del món, que se celebra aquests dies el recinte firal de Madrid.

Durant la cerimònia, en la qual es combinarà el format presencial amb la retransmissió digital, es revelarà la nova selecció de restaurants reconeguts amb distintiu de qualitat, creativitat i cura en la presentació de la seua cuina, ha avançat l’Ajuntament de València.

El xef Quique Dacosta, responsable del restaurant homònim localitzat a Dénia (Alacant), guardonat amb tres estreles Michelín en l’edició 2021 i coordinador gastronòmic de la gala que se celebrarà a València, ha manifestat la seua satisfacció pel fet que “la guia més prestigiosa del món, que ha narrat l’alta gastronomia des de fa més de 130 anys, vinga a la Comunitat Valenciana i faça la presentació de les noves estreles”. “És molt important per a la nostra regió”, ha asseverat.

“És una oportunitat per a tots els cuiners i cuineres valencianes i per a tot el sector de la restauració. És el millor moment per a valorar la cuina de la Comunitat Valenciana, el seu rebost, la seua tradició, la seua singularitat i la seua alta cuina, que en els últims anys està sent reconeguda a tot el món. Hi ha una gran diferenciació de la nostra proposta respecte a altres territoris, i el que ocorrerà en aqueixa gala és un premi a tot aqueix treball”, ha declarat.

Per part seua, el regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha destacat que “la València que abanderarà aquesta gala és una ciutat sostenible, saludable i segura”.

Ha subratllat l'”orgull” d’acollir aquesta celebració, “que permetrà projectar, d’una banda, el talent dels nostres millors ambaixadors, que són els nostres xefs, garants de la nostra identitat per professionalitat, creativitat i respecte a les nostres arrels; i d’altra banda, els nostres productes de proximitat, que són element d’inspiració per a ells”.

“Sens dubte, la nostra gastronomia fa gust d’horta i fa gust de mar, i els mestres de la cuina ho respecten com ningú, des del seu més ferri compromís” ha afirmat l’edil, que s’ha mostrat coneixedor “del poder de la gastronomia per a preservar la identitat del territori i consolidar el relat com a destí autèntic i singular”, ha asseverat l’edil.

“Per això, -ha continuat- per a les administracions turístiques valencianes aquest sector és estratègic. Estic convençut que no hi ha millor entorn per a celebrar aquest esdeveniment que el temple de les arts a València, el Palau de les Arts, perquè l’alta gastronomia és art, sens dubte, i això és el que volem mostrar al món”.

En paraules del regidor, “la capital de la Comunitat Valenciana presa el relleu de Madrid i acollirà per primera vegada en la seua història la celebració d’una gala que es desenvoluparà amb especial atenció a l’evolució sanitària, per a adaptar el format de l’esdeveniment a qualsevol escenari possible”.

“LA FESTA DE L’ALTA GASTRONOMIA”

“La ciutat de València oferirà el marc adequat per a albergar la festa més important de l’alta gastronomia: personalitat i nivell de la seua oferta gastronòmica, vitalitat de les activitats de promoció de la restauració i l’hostaleria, i una estratègia clara per a fer de la Comunitat Valenciana una destinació turística atractiva per al viatger, tant nacional com internacional”, ha afegit.

A més, disposa d’una molt bona accessibilitat i dotació d’infraestructures hoteleres per als convidats”, ha coincidit el regidor i resta d’autoritats locals que, així mateix, han destacat l'”intens treball de camp realitzat per l’equip d’inspectors Michelín, “així com el temps dedicat a estar més prop del sector malgrat les dificultats associades a la crisi sanitària que està impactant al conjunt de la societat”.

ESTRELES VERDES

“Aquest treball farà possible aquesta nova selecció de la guia, que inclourà els diferents guardons, incloent-hi les famoses estreles, així com les verdes”, ha destacat.

“Aquesta última és una distinció cada vegada més observada i entesa pels xefs, els gurmets i els mitjans de comunicació, que reconeix aquells establiments que estan a l’avantguarda i que situen la sostenibilitat en el centre de les seues operacions diàries i de la seua ètica professional”, segons ha explicat el director internacional de les Guies Michelín, Gwendal Poullennec, qui ha declarat que els equips de selecció fa mesos quie recorren la península Ibèrica a la recerca dels establiments, tan nous com ja consolidats, que figuraran en l’edició de 2022, i ha celebrat l’elecció de València, “una ciutat amb tradició gastronòmica i un dinamisme excepcionals”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “la celebració de la gala en la Comunitat Valenciana ve a reforçar el seu posicionament com a destinació turística gastronòmica.

“Aqueixa és l’essència de la nostra estratègia ‘Exquisit Mediterrani’. I en aquests moments, toca més que mai fer costat als nostres xefs destacant la seua capacitat de generar talent i reputació de marca, la gastronomia serà una part fonamental en la inspiració del viatge després de la pandèmia, el seu paper en la remuntada emocional de la societat serà clau”, ha argumentat.

En aquesta línia, el delegat de l’àrea de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha afirmat que “La gala Michelin de València recollirà l’esforç conjunt realitzat per administracions i agents del sector durant anys per a la projecció definitiva de València com a destinació turística gastronòmica de referència nacional i internacional, únic, autèntic, recolzat per una gran cultura i que busca aconseguir cada vegada majors cotes de sostenibilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 14 =