25n
25N
25N

La Caixa premia un projecte de l'IES l'Om que reutilitza la palla de l'arrós

La Caixa premia un projecte de l'IES l'Om que reutilitza la palla de l'arrós
15/06/2018 -

Un equip d’estudiants de l’IES l’Om de Picassent és un dels cinc guanyadors dels Premis Edu Caixa, amb el seu projecte Biobexa. Es tracta d’una iniciativa que evita cremar la palla de l’arròs i aprofita i distribueix l’àcid que s’obté d’ella per a l’acceleració de la reproducció de la vegetació. En concret, han guanyat el Premi Desafío Emprende, que s’atorga a l’alumnat d’ESO, FP o Batxillerat, i que inclou un viatge a Silicon Valley, el principal focus d’innovació, emprenedoria i desenvolupament tecnològic dels Estats Units.

Segons ha manifestat, Fran Blanch, professor de l’IES, “El desafiament plantejat per l’organització és la seua industrialització, comercialització i impacte en la societat, a més d’establir quins són els possibles rols de Biobexa i definir un pla de posada en marxa basat en la relació amb un actor dins de la cadena, dins de la transformació de la palla de l’arròs en àcid levulínic”.

Durant la recepció, l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, ha felicitat un a un els estudiants guanyadors així com el seu professor, i s’ha mostrat molt orgullosa d’aquesta distinció, «Com a alcaldessa em sent orgullosa de tindre estudiants com vosaltres a Picassent amb un talent tan elevat i que a més, mostreu, a partir del vostre treball, la preocupació per donar solució a aquest problema que afecta el nostre entorn natural».

El Premi Desafio Emprende impulsat per cinqué any consecutiu ha comptat amb un total de 1.232 equips candidats. Durant la seua estança a Silicon Valley, participaran en tallers i aprendran dels professionals que treballen en empreses allí establertes per aprofundir en el seu projecte i millorar-lo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − un =

CCCC
torrent