caixa popular

Paiporta se suma per tercer any a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Paiporta se suma per tercer any a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible
18/09/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta se sumarà per tercer any consecutiu a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb una sèrie d’activitats que començaran aquest dimecres, 20 de setembre, i que aniran enfocades a la promoció de mètodes de transport sostenibles i compartits, i a polítiques de mobilitat respectuoses amb el medi ambient. La regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha impulsat aquestes activitats junt amb altres regidories com són Cultura, Esports i Educació.

La Setmana Europea de la Mobilitat es dedica enguany a la promoció de l’ús del transport col·lectiu baix el lema ‘Compartir et porta més lluny’. Aquesta campanya a escala continental aposta en 2017 a donar a conéixer els avantatges del transport compartit, com són els autobusos o els trens, i fins i tot altres mitjans més innovadors i relacionats amb el desenvolupament tecnològic com els vehicles compartits o els sistemes de préstec de bicicletes.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha afirmat que “per al govern de Paiporta, l’aposta per una mobilitat més sostenible i menys contaminant és fonamental. Hem de fer que els pobles i ciutats tinguen uns carrers més pacífics, on es pose al vianant en el centre de les polítiques de mobilitat. Per això ens sumem per tercer any a aquesta Setmana Europea, per a aportar la nostra reflexió i les nostres accions a aquests canvis que considerem necessaris”.

La Setmana de la Mobilitat a Paiporta comença aquest dimecres amb la xarrada sobre ‘Seguretat en la conducció’ a càrrec de la Policia Local a l’Autoescola Amunt, a partir de les 11.00 hores. De vesprada, a les 19.30 hores, a l’Ajuntament, es presentarà l’Acord per la Mobilitat Sostenible de Paiporta, al qual estan convidades totes les associacions i entitats ciutadanes locals. A més, es presentarà el projecte de carril bici que unirà les dues vores del Barranc de Xiva pel Pont Nou, i les noves senyals acústiques i cronòmetres instal·lats a diferents semàfors de la localitat.

Les activitats continuaran el dijous dia 21, amb la passejada a peu per la Ruta Saludable Interurbana número 4. El trajecte serà d’uns 3.100 metres i les inscripcions es poden realitzar al Poliesportiu, amb un regal per a les 100 primeres persones que s’apunten. La cita començarà a les 19.30 hores.

El divendres dia 22 tindrà lloc el ‘Dia sense cotxe’, amb restriccions de circulació de vehicles a motor al centre de la població. Aquest mateix dia, les xiquetes i xiquetes dels centres educatius paiportins estaran convidats a acudir a les escoles i instituts a peu o en bicicleta.

De vesprada, a partir de les 19.00 hores a L’Auditori Municipal, es projectarà la pel·lícula ‘Bikes VS Cars’, amb la ponència del Doctor en Antropologia i llicenciat en Psicologia i Antropologia Social i Cultura, Diego Ortega Botella. A més, a les 19.30 hores es portarà a terme l’activitat ‘Caminades Culturals’, que permetrà als i les assistents descobrir com ha canviat Paiporta en les últimes dècades a través d’una visita comentada a l’exposició fotogràfica urbana ‘El Museu ix al carrer, jo vaig estar ací’, a càrrec de la directora del Museu de la Rajoleria, Eva Sanz. La caminada començarà a la Plaça La Casota.

La Setmana de la Mobilitat de Paiporta es tancarà el diumenge 24 amb la tradicional matinal de bici-patins, a partir de les 10.00 hores amb eixida a la Plaça Major. En aquest mateix emplaçament hi haurà activitats a partir de les 11.00 hores que inclouran un circuit inflable gegant de Balanz Bike, un de proves per a bicicletes tipus Handy per persones amb discapacitat motòrica, una exposició de vehicles elèctrics i un taller de reparació ràpida de bicicletes, a càrrec de la Unió Ciclista de Paiporta.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + sis =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris