caixa popular

Paiporta s'implica en la conscienciació sobre la necessitat de reciclar correctament

Paiporta s'implica en la conscienciació sobre la necessitat de reciclar correctament
05/04/2018 -

Xiquetes i xiquets de les escoles de Paiporta han realitzat una campanya de conscienciació sobre la necessitat de reciclar els residus sòlids urbans i, a més, fer-ho correctament. L’alumnat de sisé de Primària dels CEIPs Jaume I, L’Horta, Lluís Vives, Rosa Serrano i el Col·legi La Inmaculada han format part d’aquest projecte, anomenat ‘Paiporta Recicla’, iniciativa de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, amb la col·laboració de Natura y Cultura.

El resultat ha sigut la realització d’anuncis publicitaris en què són els mateixos alumnes els que mostren la forma correcta de reciclar, i la importància d’aquest gest diari a l’hora de tenir cura del medi ambient.

L’objectiu del projecte ‘Paiporta recicla’ és sensibilitzar a la població perquè siga conscient de la necessitat de la seua participació en la reducció de residus, i en la correcta gestió d’aquests. El projecte durarà un any i s’ha portat a terme després de detectar que Paiporta té un índex baix quant a recollida selectiva de residus. De fet, una de les primeres accions de ‘Paiporta Recicla’ fou l’elaboració d’una enquesta a 100 persones, que va desvetllar com la falta d’informació estava darrere d’aquest baix índex de reciclatge entre la població.

Amb aquestes dades, es va decidir que la millor manera d’ajudar era iniciar una campanya publicitària en format audiovisual. El mateix alumnat va elaborar els guions i va preparar les gravacions amb ajuda d’un càmera professional i el seu ajudant. El resultat es pot veure en aquest enllaç. La presentació dels vídeos va tindre lloc a finals de març en una multitudinària projecció a l’Auditori Municipal.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha subratllat respecte al projecte que “és important incidir en la conscienciació de la població sobre la necessitat de reciclar els residus sòlids”. Val ha valorat també “molt positivament” la participació de la població més jove de Paiporta en aquesta iniciativa, “ja que al mateix temps que transmeten aquesta necessitat, també aprenen la importància de tenir cura del medi ambient”.

La campanya es basa en la premissa comprovada que una recollida selectiva de residus sòlids urbans efectiva és fonamental per a resoldre part de la problemàtica ambiental que pateix el planeta, ja que suposa un millor aprofitament dels recursos, un menor consum energètic i menys contaminació de l’aigua, el sòl i l’atmosfera. També repercuteix positivament en el paisatge i l’economia local.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris