caixa popular

Paiporta posa en marxa el seu primer Pla d'Igualtat Intern

Paiporta posa en marxa el seu primer Pla d'Igualtat Intern
05/10/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta ha presentat al personal municipal la part interna del primer Pla d’Igualtat de l’Ajuntament. Aquest pla contempla 38 accions concretades en una sèrie de mesures, accions formatives i canvis en els reglaments que tenen com a objectiu combatre la desigualtat entre homes i dones, treballadors i treballadores. La implantació del pla intern començarà immediatament, i anirà seguida de l’aprovació del Pla d’Igualtat de la Ciutadania, que s’aplicarà a partir de 2018 a tota la població de Paiporta amb els mateixos objectius.

“El nostre govern té un compromís amb la igualtat efectiva entre homes i dones i, per això, des del primer dia anem treballant en eixe sentit”, ha explicat durant la presentació l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. Això s’ha substanciat, segons la dirigent, en accions com l’ús del llenguatge igualitari en les comunicacions de l’Ajuntament, i en altres decisions, com la creació d’una plaça de tècnic o tècnica d’Igualtat i la contractació d’una persona que coordinarà totes aquestes accions.

Martín ha agraït la tasca realitzada fins ara per departaments sencers i treballadors i treballadores que han col·laborat en realitzar el diagnòstic, i la que hauran de realitzar en el futur per tal de formar-se i aplicar les mesures que contempla el pla. Així mateix, ha afegit que aquest pla s’aplica primer de forma interna perquè “és molt important la imatge que es projecta a la societat des de l’Ajuntament, que no pot ser altra que la d’una institució que fomenta la igualtat”.

La regidora d’Igualtat, Maribel Albalat, ha dit que “el compromís amb la igualtat és cosa totes i tots els membres de l’equip de govern, i necessitem la col·laboració de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament”. Albalat ha comentat que “la base de la realitat tan dura que vivim amb la violència masclista és la desigualtat”, que és precisament el que pretén combatre aquest pla. La responsable d’Igualtat ha destacat l’aposta de l’Ajuntament amb aquesta causa amb la redacció d’aquests plans i la contractació de personal especialitzat per a portar-los a terme i aconseguir un consistori on desaparega la discriminació per raó de sexe.

La part interna del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta preveu actuacions en 8 eixos: Recursos humans, on s’intervindrà sobre la composició de la plantilla, la promoció interna o l’accés a l’ocupació pública. El segon eix és l’ordenació del temps de treball i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. El tercer fa referència a la salut laboral i la prevenció de riscos laborals. El quart contempla la redacció d’un protocol d’actuació davant l’assetjament sexual i per raó de sexe. El cinqué treballa temes de comunicació; el sisé, la transversalitat; el seté, la violència de gènere, amb formació específica i un catàleg de recursos del consistori i les competències que té la institució. I el huité i últim fa referència a l’accés a béns i serveis.

Cada eix contempla una sèrie d’accions que tenen terminis d’execució des d’ara i fins a l’any 2020 en funció de la prioritat que s’ha establert per motius de pressupost, abast de la mesura o urgència, d’acord amb la Comissió d’Igualtat de l’Ajuntament i les aportacions del personal tècnic. La plantilla de l’Ajuntament tindrà un paper fonamental a l’hora d’aplicar les mesures, i també de ser receptors i receptores de formació en cadascun dels eixos que conformen el Pla.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 7 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats