25n
25N
25N

Paiporta invertirà 41 milions d'euros per a desenvolupar el seu Pla d'Inversions 2021-2024

Aquest pla contribuirà a “la reactivació econòmica i a la construcció d’un poble amb majors equipaments”

Paiporta invertirà 41 milions d'euros per a desenvolupar el seu Pla d'Inversions 2021-2024
02/02/2021 -

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha presentat el primer Pla d’Inversions a quatre anys, que contribuirà a “la reactivació econòmica i a la construcció d’un poble més igualitari, inclusiu i amb majors equipaments”. Per això, es comptarà amb un pressupost de 41 milions d’euros, que s’aniran invertint entre 2021 i 2024.

Entre les línies d’actuació que s’han establit destaquen els més de quatre milions que es destinaran a la transició ecològica, així com els més de 18 milions del Pla Edificant, que s’invertiran en la rehabilitació dels CEIP Jaume I i L’Horta, i en la construcció de l’IES La Sénia. Així mateix, un altre dels projectes de gran envergadura que es contemplen és la nova zona esportiva. En aquest sentit, Martín ha explicat que “es contempla la construcció de la pista d’atletisme, una zona verda i la compra del camp El Palleter. La idea és que en 2021 estiga el projecte finalitzat per a poder iniciar la seua construcció com més prompte millor”.

Respecte a l’àrea de Benestar Social, el Pla d’Inversions contempla una partida de més de dos milions que, entre altres actuacions, destaca la construcció del nou centre de dia en Vila Amparo, que acollirà a persones de diferents graus de dependència. “El projecte ja està redactat, i estem esperant a donar-li forma al finançament amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Però en el segon semestre, arrancaran les obres”, ha apuntat l’alcaldessa.

A més, en aquest apartat s’ha establit la compra i adequació del solar per al nou centre de Serveis Socials, que se situarà molt prop de l’Auditori municipal. “Des de l’Ajuntament, hem apostat de manera ferma per les polítiques socials i, per tant, hem incrementat el personal de 7 persones a 25 per a garantir una major atenció als veïns i veïnes de Paiporta”.

Altres actuacions que es fixen en aquest Pla d’Inversions són l’ampliació de la xarxa de carrils bici; l’impuls de la Smart City; la renovació dels polígons industrials a través de la renovació de l’enllumenat, la instal·lació de càmeres de vigilància, la creació de carrils bici i zones verdes i la urbanització de carrers; i, finalment la millora de l’espai públic on es preveuen actuacions com la conversió en zona de vianants de carrers i ampliació de voreres, la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Església o el PAI Maestro Serrano, “una reivindicació veïnal que posarem en marxa”.

Però, com es finançaran totes aquestes actuacions? L’alcaldessa de Paiporta ha explicat que es comptarà tant amb inversió municipal, ja que “disposem de 8,7 milions de romanent de tresoreria de 2019, al qual afegirem el de 2020”, com amb inversions procedents de les diferents línies de la Generalitat Valenciana, dels Fons Europeus i de la Diputació de València, que invertirà quasi un milió d’euros a Paiporta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =