25n
25N
25N

Paiporta enceta les accions preventives contra el mosquit tigre

L’Ajuntament portarà a terme tractaments amb larvicides a embornals, atendrà els avisos de la ciutadania i realitzarà campanyes de conscienciació

Paiporta enceta les accions preventives contra el mosquit tigre
23/04/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta, a través de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, ha iniciat la campanya d’accions preventives contra el mosquit tigre. Els tractaments formen part del pla de prevenció de plagues del consistori, i s’avança uns mesos a l’arribada de l’estiu, que és quan la població de mosquit tigre és més nombrosa.
Les accions se substancien, en primer lloc, en la instal·lació de trampes de mostreig a zones d’especial incidència, com són jardins, cementeris, barranc i zones residencials. Seguidament es porten a terme tractaments preventius als embornals a prop dels centres educatius, centre de salut, parcs i jardins públics, a més de tractaments correctius amb larvicides on es detecta la presència de l’insecte.
Així mateix, l’empresa de tractament de plagues, en coordinació amb l’Ajuntament de Paiporta, atén directament les incidències comunicades per la ciutadania a punts concrets, amb la cerca de focus d’aparició del mosquit. Per a donar avís al consistori, cal presentar un registre d’entrada a l’oficina UNICA. Es pot realitzar mitjançant una instància a la seu electrònica. També es pot comunicar i geolocalitzar una incidència en l’APP municipal Paiporta Info, disponible per a Android i IOS.
Com a acció complementària per a la lluita contra aquesta plaga, també es porten a terme campanyes de conscienciació ciutadana. Aquesta és una ferramenta fonamental, ja que els estudis científics indiquen que entre el 60 i el 80% dels focus de mosquit tigre es troben en propietats privades on l’Ajuntament no pot actuar directament.
Per últim, s’editaran díptics i cartells divulgatius per a informar d’aspectes relatius a la naturalesa del mosquit tigre i la manera de combatre’l, que seran difosos tant en format físic com a través dels canals de comunicació oficials de l’Ajuntament de Paiporta en xarxes socials.
Com a recomanacions generals, la ciutadania ha de saber que allò més efectiu per a evitar la propagació del mosquit tigre és vigilar objectes que retinguen aigua, cas de plantes, utensilis o poals; evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge com gespa i solars; buidar freqüentment els abeuradors dels animals o els peus dels para-sols; tapar amb malles d’un mil•límetre dipòsits i bidons; tractar l’aigua de piscines i fonts ornamentals i revisar periòdicament desaigües, canaletes i arquetes interiors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 7 =