25n
25N
25N

Paiporta augmenta en un 64% el pressupost en Benestar Social

349 famílies es van veure beneficiades per les polítiques socials de Paiporta en 2018

Paiporta augmenta en un 64% el pressupost en Benestar Social
21/01/2019 -

Paiporta aposta per les polítiques socials. Prova d’això és el gir de 360° que ha donat el servei de Benestar Social en el qual no solament s’ha passat d’una plantilla de 5 a 22 persones per a poder atendre les demandes de la població, sinó que la inversió ha augmentat en quasi un 64%. I és que s’ha passat d’un pressupost executat de 138.755 euros en 2011 a 332.154 euros en 2018. Un augment significatiu que, per descomptat, s’ha vist traduït en el nombre de famílies a les quals s’ha pogut ajudar passant de 220 en 2011 a 349 en 2018.

Hem recuperat els serveis socials a Paiporta que durant tants anys han estat abandonats. En anys on hi havia més crisi, els informes ens mostren que les inversions eren insuficients. Però el més escandalós no és que el Govern del PP no poguera invertir més, és que no volien”, ha explicat l’Alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

Per posar un exemple, l’any 2013, l’anterior equip de Govern va pressupostar un total de 237.297,50 euros dels quals tan sols va executar 153.078,16 euros, deixant-se en el tinter al voltant de 84.000 euros. No obstant això, “gràcies a l’augment de plantilla i a la coordinació en la gestió, dels 335.000 euros que pressupostem per a polítiques socials en 2017 i 2018 només ens va faltar executar una diferència de 1.000 – 2.000 euros”, ha puntualitzat Isabel Martín. “Ens hem focalitzat en el que per a nosaltres sempre ha sigut una de les nostres prioritats: el rescat de persones, i l’hem fet incrementant la partida per a emergències socials, però també augmentant la plantilla de treballadors per a poder fer una atenció més ràpida i més individualitzada”.

Així, el departament de Serveis Socials està format per un coordinador d’àrea, sis treballadors socials, tres educadors per als programes de menors, dos monitors que prevenen l’absentisme escolar, tres psicòlegs que fan intervenció familiar i atenen víctimes de violència de gènere, una tècnica en prevenció de conductes addictives, una tècnica en igualtat, quatre persones en administració i, finalment, un jurista “que entrarà en plantilla en les pròximes setmanes perquè hem decidit municipalitzar aquest servei”.

Així mateix, Paiporta ja compta amb el que anomenen la ‘Porta d’Entrada‘ perquè qualsevol persona que tinga una emergència social puga ser atesa immediatament per una persona especialitzada sense necessitat de demanar cita prèvia. En aquest sentit, l’Alcaldessa de Paiporta ha explicat que “durant aquests últims anys, no hi ha hagut ningú en la localitat a qui se li haja tallat la llum o l’aigua o haja sigut desallotjada del seu habitatge. L’Ajuntament compta amb diferents protocols d’actuació per a solucionar els diferents problemes. A més, treballem de manera coordinada tant amb les entitats bancàries, com amb els jutjats perquè ens envien avisos quan hi haja alguna persona o família que es trobe en aquest tipus de situacions, abans que siga massa tard”.

D’aquesta manera, tal com ha explicat Isabel Martín, “dels 91 avisos de desnonaments que ens han arribat, no s’ha dut a terme cap, enfront dels 53 desnonaments que es van produir amb l’anterior equip de Govern”.

Les diferents ajudes que es destinen a través dels Serveis Socials van dirigides a cobrir les necessitats bàsiques alimentàries; ajudes a menors de 0 a 3 anys relacionades amb el pagament de la guarderia o la compra de bolquers, entre altres; ajuda al lloguer o al pagament d’hipoteca; ajudes per al transport; o les dirigides a la lluita contra l’empobriment energètic, és a dir, per a evitar talls de llum i aigua.

No obstant això, els Serveis Socials de Paiporta van molt més enllà. Com ha assenyalat el regidor de Benestar Social, Guillem Montoro, “amb un equip tan complet com el que tenim, podem arribar a molta més gent, i fer intervencions no solament en la persona, sinó en el seu entorn amb itineraris individualitzats”. Així mateix, ha destacat la inversió de recursos en el programa “Envelliment actiu” destinat a les persones majors, així com en matèria d’igualtat, en la qual s’ha recuperat l’atenció a les víctimes de violència de gènere, després que “el PP tancara l’oficina d’atenció”.

Paiporta continuarà apostant per les polítiques socials, i per als pressupostos de 2019 ja han plantejat una pujada de quasi el 2,7%, que es destinaran tant a ajudes a la dependència, com a la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives. I és que del que es tracta és d’aconseguir que els serveis socials siguen un dret més dels veïns i veïnes de Paiporta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =