25n
25N
25N

Paiporta acull una nova sessió de les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació

Paiporta acull una nova sessió de les jornades pel clima i l’energia sostenible de la Diputació
28/06/2018 -

El recorregut de la primera edició de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible que organitza l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha continuat a Paiporta amb una nova sessió. La jornada s’ha celebrat al Centre Cultural de Paiporta i ha estat centrada en els diferents elements de la mobilitat elèctrica urbana i l’autoconsum energètic, així com també la transició i la pobresa energètiques.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el president d’ASELEC, Rafael Castillo, han estat els encarregats de conduir aquest nou encontre formativa amb tècnics municipals, representants locals i membres d’associacions.

Josep Bort ha incidit durant la reunió a Paiporta que “l’objectiu d’aquestes jornades és traslladar el coneixement de professionals a les comarques per tal d’actuar localment front al canvi climàtic, perquè és des dels municipis des d’on es poden prendre accions concretes per mitigar els seus efectes i adaptar-se al mateixos”

La jornada que ha tingut lloc al municipi de l’Horta Sud és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris, Instal·ladors elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC), per tal de conscienciar i formar en polítiques contra al canvi climàtic tant als tècnics municipals com als responsables polítics.

La Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, té l’objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic

La ruta d’aquestes sessions comarcals climàtiques continuarà durant les properes setmanes als següents municipis: Sueca (16/7/2018), Ontinyent (18/7/2018), Sagunt (23/7/2018), Pobla de Vallbona (25/7/2018) i Gandia (30/7/2018).

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

L’àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, ha llançat una nova línia d’ajudes per a que els ajuntaments valencians compren nous vehicles elèctrics i canvien els models de combustió de les seues flotes municipals. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

Aquest nou programa compta amb un pressupost de 750.000 euros ila quantitat màxima subvencionable per a cada municipi serà de 20.000 euros. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport. El canvi d’un turisme o furgoneta lleugera de combustió per un model elèctric permet reduir un 43,6% les seues emissions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + set =

CCCC
torrent