25n
25N
25N

Les Paelles Universitàries no van demanar llicència per a vendre alcohol

Un dels regidors de l’Ajuntament de Montcada denuncia que, de no demanar-la, s’incompliria la normativa municipal

@paellasuniversitariasvalencia

Les Paelles Universitàries no van demanar llicència per a vendre alcohol
12/04/2018 -

La celebració de les Paelles Universitàries 2018 en la localitat de Montcada ha alçat una gran polseguera. El regidor delegat de Prevenció en Conductes Addictives, Manolo García, ha denunciat que entre la documentació presentada el passat 9 de març per l’empresa, no es trobava la sol·licitud per a obtindre l’oportuna llicència per a la venda de begudes alcohòliques en el terme municipal.

La normativa autonòmica d’espectacles, vigent des de l’any 2015, estableix que els òrgans municipals han d’elaborar un informe en un termini inferior a un mes des de la presentació, període que va finalitzar el passat 9 d’abril.

Durant tot aqueix temps, segons declaracions de García a València Extra, cap departament que no fóra el seu va realitzar cap informe tècnic i ningú va informar a la companyia organitzadora sobre l’ordenança municipal que obliga a sol·licitar la llicència per a la venda d’alcohol. En aqueix sentit, qualifica d'”irregular” la forma en la qual s’està fent l’expedient.

I és que, segons apunta el regidor de Guanyem, és possible que l’empresa “desconega aqueixa normativa”. Per això, ell mateix va sol·licitar formalment el dia que finalitzava el termini que l’Ajuntament informara als organitzadors de les Paelles Universitàries sobre aquesta obligació. Això sí, l’incompliment d’aquest ordenament municipal podria suposar sancions a l’empresa.

Manolo García, regidor de Montcada (Guanyem)

Manolo García, a més, aprofita per a recordar que l’organització del macrofestival estudiantil “xoca frontalment amb l’objectiu de la regidoria” que ell representa. De fet, considera que les Paelles Universitàries són un “botelló preconsentit” sense “cap trava”.

L’únic regidor de Guanyem, formació que forma el govern local de Montcada juntament amb el PSPV -amb 5 regidors- i Acord Ciutadà -1 regidor-, càrrega durament contra la “gestió política” de l’esdeveniment. “El responsable de totes les gestions no cuida les ordenances municipals ni procura que es complisquen”, assegura, i obri la porta al fet que ocórrega el mateix amb altres normatives, com l’ordenança que regula l’ocupació de la via pública.

La comissió informativa que mai va arribar
El ple de Montcada va acordar a la fi de març la creació d’una Comissió Especial per a “valorar i revisar l’expedient” de les Paelles Universitàries. No obstant això, aquesta va tenir lloc el 5 d’abril però no va comptar amb la presència de cap tècnic municipal, per la qual cosa “no va servir per a resoldre” els dubtes.

És molt improbable que no es realitze l’esdeveniment“, apunta García, a causa que falten tan sol dos dies perquè tinga lloc. Encara que recorda que a València, fins a l’últim dia, el consistori no va atorgar el permís final. En aqueix sentit, es podrien estar ultimant les autoritzacions corresponents, malgrat la falta d’informes municipals.

La tensió en el consistori

Manolo García va advertir que trencaria l’acord de govern amb el PSPV si no es paralitzaven les Paelles Universitàries 2018 i no es “torna a començar”. No obstant, va admetre que podria “fer marxa enrere” si s’apartava al “regidor que ha tramitat aquest nyap” o bé aquest dimitia.

En cas que açò no ocórrega, el regidor de Guanyem assegura que demanarà per escrit que el govern local deixe de comptar amb el seu suport. “No podem seguir amb uns socis que no són fidels a uns acords“, aclareix Manolo García, que posa de manifest referent a açò que mentre el PSPV signava un acord de transparència amb Acord i Guanyem, estava negociant la celebració del festival.

Així doncs, entre aquesta setmana i la pròxima, probablement, tots dos socis dels socialistes en la localitat trencaran l’acord i presentaran un escrit de renúncia perquè l’alcaldia els cesse dels seus càrrecs executius. Si açò ocorreguera, el PSPV es quedaria sol, amb l’enorme càrrega de treball que suposaria per als seus regidors. Amb tot, a més, els socialistes haurien d’aguantar l’any que resta fins als comicis municipals amb un ambient “irrespirable”, segons assenyalen diverses fonts del consistori, com ja es va posar de manifest el 28 de març, quan tots els grups menys el PSPV es van oposar frontalment a la celebració de les Paelles Universitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 7 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus