caixa popular

II Temporada Estiuenca d'Out of the Box

II Temporada Estiuenca d'Out of the Box
05/06/2017 -

L’exitosa fórmula estrenada a principis d’any en Las Naves que explotava les diverses ubicacions del Centre d’Innovació Urbana -biblioteca, sala d’exposicions i patis- per a programar arts escèniques experimentals, torna durant aquest estiu també amb peces escèniques innovadores, però situant al públic com a protagonista actiu de les obres, en les que participarà activament. Les quatre propostes, que tindran lloc durant els caps de setmana del mes de juliol, seran «Festa de balls per a salvar el món», que té com a protagonista a Jordi Vilches, l’espectacle de El Pont Flotant «Exercicis d’amor», «Ningú va als aniversaris a l’estiu» de la dramaturga mallorquina Lluki Portas, i l’última obra de Caterva Teatre estrenada al Festival 10 sentits, «Baix de la mar».

La primera de les propostes amb les quals s’obrirà aquest Out of the Box estiuenc arribarà el dissabte 1 de juliol. «Festa de balls per a salvar el món» de la companyia La generació feliç, dirigida i escrita per Miguel Ángel Blanca i interpretada per Jordi Vilches i María García Vera, és un espectacle que viatja a través de la història, la cultura pop i les seues coreografies més gamberres. Des del lindy hop fins al reggaeton, passant pel saturday night, la mayonesa o la lambada; des de la invasió de Polònia fins a l’ensorrament de les Torres Bessones; ballant la caiguda del mur de Berlín o el desastre de Txernòbil; l’espectacle mescla el teatre, l’audiovisual, la música i la dansa. Es tracta d’una cercavila per l’inconscient col·lectiu, pels balls pop i pel teixit històric. El públic està convidat a ballar i a participar activament en l’espectacle.

El cap de setmana següent, 8 i 9 de juliol, torna a Las Naves «Exercicis d’amor» de El Pont Flotant, obra amb la qual l’Espai Mutant va obrir les seues portes. La companyia reflexiona en aquest text sobre les relacions entre els éssers humans. L’obra és una manera particular de celebrar la unió entre persones, una celebració senzilla i íntima a mig camí entre el teatre i la realitat, on l’espectador és el convidat. Un espai i un moment allunyats de la realitat quotidiana per reflexionar a propòsit de les relacions i on poder il·lusionar-nos en els dos sentits de la paraula: la il·lusió com a mentida i també com a desig. Com és habitual en aquesta companyia, a l’obra qüestionaran en tot moment què és real i què és teatre, difuminant-ne la frontera.
A meitat de mes, el dissabte 15 de juliol serà torn per a «Ningú va als aniversaris a l’estiu», una coproducció del Teatre Principal de Palma de Mallorca. Aquesta obra és una festa on es convida al públic a fer un collage, un joc entre la innocència, els problemes existencials i on ix una pregunta: per què fem el que fem? «Ningú va als aniversaris a l’estiu» està dirigida i interpretada per la dramaturga i actriu Lluki Portas, qui comparteix escenari amb Diego Ingold. “Volem que el públic visca una festa d’aniversari, no que vaja a veure una obra de teatre sobre les festes d’aniversari”, ha aclarit Portas. I és que la presència del públic és importantíssima en aquest muntatge i pren una responsabilitat en el desenvolupament de l’obra.

Per últim, el dissabte 22 de juliol Caterva Teatre portarà a Las Naves «Baix de la mar», obra estrenada fa unes setmanes al Festival 10 sentits. «Baix de la mar» ens trasllada al barri de Natzaret. Es tracta d’un teatre social, quotidià, veraç, com a exercici de reflexió i pensament. L’obra té a la mar com a teló de fons, ens parla del port com a element principal de subsistència i dels murs d’un circuit com a fossat que separa unes vides de les altres. Se’ns presenta a tres personatges que circulen per la vida perduts, desorientats, cercant-se i tractant de recuperar el seu treball, el seu barri, la seua infància, la seua vida.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + quinze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris