25n
25N
25N

Altres 150 rastrejadors militars se sumen a l'operatiu per a traçar els contagis a la Comunitat Valenciana

Altres 150 rastrejadors militars se sumen a l'operatiu per a traçar els contagis a la Comunitat Valenciana
12/11/2020 -

El Ministeri de Defensa ha destinat altres 150 rastrejadors a la Comunitat Valenciana, procedents de l’Exèrcit de Terra, amb el que s’ha doblegat el nombre d’efectius fins als 300 operatius, segons han informat fonts del Govern.

L’objectiu d’aquestes 300 persones serà buscar focus de contagis a Alacant, Castelló i València, en col·laboració amb les autoritats autonòmiques, per a evitar la propagació del virus i contindre els contagis.

Les Forces Armades ja han posat a la disposició de les comunitats autònomes més de 2.000 rastrejadors militars des que el passat 30 de setembre començara l’operació ‘Missió Baluard’.

S’ha arribat a aquesta xifra després de l’activació a Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó de diverses seccions epidemiològiques que estaven ja en fase d’integració amb els sistemes informàtics de les diferents comunitats autònomes.

Després d’aquestes noves incorporacions, l’autonomia valenciana se situa com la segona amb més rastrejadors militars, només per darrere de Castella i Lleó. A la Comunitat Valenciana li segueix Andalusia amb 210, Galícia amb 190, Madrid amb 150, Castella-la Manxa amb 141, Múrcia amb 110, Balears amb 107, Astúries amb 90, Aragó amb 88, Cantàbria amb 64, Extremadura amb 60, Navarresa amb 43, Ceuta amb 40, Melilla amb 37, Canàries amb 31 i la Rioja amb 30.

La declaració de l’Estat d’Alarma el mes de març passat va provocar un desplegament sense precedents de les Forces Armades per a evitar la propagació del virus i realitzar labors de neteja i desinfecció. Durant l’estiu, Defensa ha autoritzat treballs de suport o col·laboracions puntuals a totes les administracions que han realitzat la petició.

No obstant això, el Ministeri de Defensa ha posat en marxa una nova operació, batejada com a ‘Missió Baluard’, per a fer costat a les comunitats autònomes que el sol·liciten després de constatar l’evolució de la pandèmia i l’augment de casos.

BROTS SENSE IDENTIFICAR

En aquest sentit, el Ministeri ha anunciat que les autonomies podran demanar aquesta ajuda des del moment en què tinguen sospita de brots no identificats. A partir d’ací, s’activen tots els mecanismes perquè es desplacen als territoris que el sol·liciten les Unitats de Vigilància Epidemiològica (VE) amb els corresponents coordinadors i persones d’enllaços.

Els rastrejadors militars que ajuden a traçar els contagis de coronavirus a Alacant, Castelló i València treballen des de diferents bases del territori valencià i estan connectats a la base de dades de la Conselleria de Sanitat.

D’aquesta manera, s’han habilitat les instal·lacions del Comandament d’Operacions Especials d’Alacant, les bases de Marines i Bétera, així com l’aquarterament de Sant Joan de la Ribera a la ciutat de València, perquè els rastrejadors militars puguen fer el seu treball i traslladar tota la informació a les autoritats autonòmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =