25n
Orgull
Orgull

Ortíz s'estrena com a síndica recriminant a Puig que no haja protestat per la retallada del transvasament Tajo-Segura

Ortíz s'estrena com a síndica recriminant a Puig que no haja protestat per la retallada del transvasament Tajo-Segura
20/05/2021 -

La síndica del grup popular en les Corts, Eva Ortiz, ha exigit hui a Puig que es plante davant Sánchez perquè retire el decret que acaba amb el transvasament Tajo-Segura.

Eva Ortiz ha preguntat a Puig en la sessió de control assenyalant que “hui els valencians sentim vergonya que el nostre president no es plantara ahir davant la ministra Ribera amb la retallada del transvasament del Tajo-Segura. A la mateixa hora de la seua reunió ací aprovàvem tots els grups menys Podem que se suspenguera la retallada del transvasament. El transvasament és irrenunciable”.

La síndica popular ha demanat a Puig que “alce la veu, li plante cara al govern d’Espanya i exigisca que es retire aqueix decret. El govern de Sánchez vol acabar amb el transvasament Tajo-Segura. Ahir va acatxar el cap i va avalar amb el seu silenci la fi del transvasament Tajo-Segura”.

Eva Ortiz ha indicat que “davant la falta de decisió de Puig i de defensa dels interessos d’aquesta terra, són els mateixos regants els que han decidit eixir al carrer. Puig no pot seguir menystingut pel govern de Sánchez. El camp valencià està per damunt del Partit Socialista. Nosaltres sí que continuarem lluitant per ells”.

Així mateix, ha preguntat “quants parats més ha de suportar la Comunitat, quanta pujada d’impostos, i quants tancaments d’empreses”. La síndica popular ha manifestat que existeix el risc que la situació de crisi social i econòmica es convertisca en un problema sense retorn per a les famílies valencianes. Per a Puig són invisibles les més de 1.000 empreses valencianes que han presentat ja concurs de creditors, les 4.462 empreses que han tancat, les 20.000 ocupacions destruïdes en el sector de l’hostaleria, els més d’11.000 milions que va perdre el sector turístic valencià, els més de 400.000 aturats mentre som la quarta autonomia en pressió fiscal i castiguen els autònoms amb rendes més baixes”.

Eva Ortiz s’ha referit a la situació dels autònoms. “Ara un autònom que tinga un rendiment net de 3.000 euros pagarà el triple de cotització que un de 22.000 euros. Els autònoms pagaran fins a un 55% dels seus ingressos a l’Estat. A aquest pas no quedarà un autònom en aquesta Comunitat”.

“No es pot entendre com Puig no ha donat una punyada en la taula de Sánchez quan vol un infern fiscal per als valencians i vol que siga més car matricular un vehicle, circular per les autovies, omplir el depòsit del cotxe o comprar un refresc. No és el moment d’augmentar els impostos”, ha assenyalat.

Per a la síndica, “Puig calla mentre Sánchez congela la reforma del sistema de finançament, tanca l’aixeta del transvasament Tajo-Segura, ens deu 1.235 milions del Pla d’ajudes, 281 milions d’IVA, ens apuja els impostos, o no ens paga la dependència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =