25n
25N
25N

Els carrers de València viuen l'Orgull més multitudinari de la seua història

Lambda exigeix ​​l’aprovació de la Llei estatal contra la LGTBIfòbia i la implementació de la Llei Integral Trans a la Comunitat Valenciana

Els carrers de València viuen l'Orgull més multitudinari de la seua història
17/06/2018 -

Els carrers del centre de València s’han omplit este dissabte de milers de persones i més de 50 organitzacions que s’han manifestat a l’Orgull VLC 2018  en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI. La marxa reivindicativa, organitzada per Lambda i altres entitats LGTBI del País Valencià sota el lema “CONQUERIM LA IGUALTAT, TRANSformem la societat”, ha eixit a les 19.30 hores de la Porta de la Mar i després de recórrer els carrers Colom i Xàtiva ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on s’ha llegit el manifest de l’Orgull LGTBI 2018. La manifestació ha transcorregut amb normalitat i les celebracions segueixen ara amb la Festa de l’Orgull al cor de València.

OrgullVLC2018Les demandes d’este any s’han centrat en l’àmbit legislatiu, exigint a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts el 2017 i l’aprovació i immediata posada en marxa de la Llei d’Igualtat LGTBI. Seguint amb les reclamacions, Lambda demana l’aprovació per part del nou govern central d’una Llei estatal contra la LGTBIfòbia. Així mateix, esperem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a despatologizar definitivament les identitats trans.

Entre les altres demandes prioritàries per a Lambda destaquen l’exigència de la fi de la violència LGTBIfòbica, la posada en marxa de mesures reals i coordinades davant el VIH, així com accions efectives que acaben amb l’estigma i la discriminació de les persones que conviuen amb el virus. Tot això sense oblidar la necessitat de posar fi a tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió i anar un pas més enllà retirant les subvencions a aquelles organitzacions que fomentin l’odi i la LGTBIfòbia.

La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, ha agraït el suport de la societat valenciana i ha recordat que per aconseguir avanços “es requereix d’un ferm compromís general de tota la societat, com hem vist este dissabte, i el suport real i efectiu de totes les administracions”. D’esta manera es construirà “una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones. Siguem LGTBI o no, perquè les persones som molt més que la nostra identitat sexual i de gènere “.

L’OrgullVLC2018 ha seguit a la plaça de l’Ajuntament amb la Festa de l’Orgull. Una celebració, presentada per l’artista valenciana Amparo Oltra, que compta amb l’actuació musical de Mueveloreina, Putilatex, Tesa, Etern i Miss Yuls.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 8 =

CCCC
torrent