25n
Orgull
Orgull

L’oposició de l'Ajuntament de Godella tomba l’exposició al públic de la modificació del PGOU

L’oposició de l'Ajuntament de Godella tomba l’exposició al públic de la modificació del PGOU
29/03/2019 -

Els nou vots de l’oposició del ple de l’Ajuntament de Godella (PP, Cs i CET) van tombar ahir, en la sessió ordinària del mes de març, la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que pretenia aprovar el grup de govern i que no arribà ni tan sols a la fase de sotmetiment a tràmit de participació pública.

En esta sessió també s’aprovà el canvi de nom d’alguns carrers de Godella, es donà compte de la liquidació pressupostària de l’exercici 2018, i es presentaren quatre mocions, de les quals tres van eixir endavant.

Una sessió que començà amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la Guerra Civil. Abans, al monòlit de l’Ermita, es va realitzar una ofrena floral organitzada pel grup de memòria històrica Paraules Contra l’Oblit.

Liquidació 2018

Després de donar compte dels plans pressupostaris 2020-2022, també es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2018. Una liquidació que es tanca amb un romanent de tresoreria de més de 2,9 milions d’euro, i un superàvit d’1,81 milions d’euros.

Esta quantitat podrà ser destinada, tal i com va explicar el regidor d’Hisenda, Voro Soler, a reduir el deute municipal en 800.000€. De la resta, 400.000€ anirien destinats a mantindre una adequada liquiditat pressupostària, i 600.000€ s’incorporarien al pressupost de 2019 per escometre inversions financerament sostenibles.

Soler va explicar que estes xifres s’aconseguiren en tant que es va acomplir un triple requisit: el compliment del Pla Econòmic Financer en l’exercici 2018, no superar els paràmetres de despesa màxima, i pagar les factures a proveïdors en un període mitjà de 19,2 dies (el màxim està establert en 30 dies).

D’altra banda, es va destacar la reducció del volum d’endeutament fins el 95,5%, amb un estalvi net de 2,11 milions d’euros, la qual cosa permetrà a l’Ajuntament accedir a operacions de crèdit a llarg termini en cas que fos necessari.

«Hem aconseguir superar els tres anys més complicats per a la nostra hisenda –producte de dos sentències que suposaren un total de 10,5 milions d’euros- amb un resultat que ens permet ser optimistes de cara als pròxims exercicis», va concloure Soler.

Modificació del PGOU

Els vots d’un govern en minoria no foren suficients per aprovar el sotmetiment a tràmit de participació pública i consulta de la modificació del PGOU per a la redistribució de dotacions públiques. Una modificació que ja es va explicar en detall a la ciutadania en un acte públic al teatre Capitolio i que, com va destacar l’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Eva Sanchis, «no reclassifica ni un metre quadrat més de sol del que ja hi havia a 1990, només incrementa lleugerament l’edificabilitat d’alguns sectors per tal de poder obtindre els 63,745 m² que tenim pendents, el valor dels quals pot estar entre 13 i 30 milions d’euros a preu de les darreres expropiacions».

Entre les al·legacions presentades des de l’oposició i des d’algunes associacions veïnals es trobava la mancança d’infraestructures per fer front a l’increment de població que suposaria l’augment d’edificabilitat, la no resolució de la connexió entre el barranc dels Frares i el Palmaret Alt i l’augment del tràfic i la contaminació ambiental, acústica i lumínica, entre d’altres qüestions.

«Esta proposta pot ser millorable, però de moment és l’única que hi ha damunt de la taula perquè després de quatre anys de treball no hem escoltat ni una proposta alternativa dels partits de l’oposició», va denunciar Sanchis.

Cal recordar que la moratòria per a iniciar expropiacions finalitza l’1 de gener de 2020. Des del grup de govern fan èmfasi en que, de no aprovar-se una modificació del PGOU abans d’eixa data, s’hauria de començar de zero.

Canvi de noms de carrers

Amb els vots favorables de Compromís, PSOE, EU i CET –i els vots en contra de PP i Cs- es va aprovar el canvi d’algunes vies del municipi. En primer lloc, s’anomenarà com a ‘Camí 13 Roses’ al tram existent entre la bifurcació est del camí d’Ermita Nova i la prolongació del carrer Peñagolosa i fins a la intersecció amb el Camí dels Negres, evitant situacions de confusió en la localització dels immobles que donen enfront d’aquesta via. I, en segon lloc, s’anomenarà com a ‘Carrer de Josefina Robledo’ al tram del camí situat en l’àmbit del sector 11 del Pla General d’Ordenació Urbana que separa les dues Unitats d’Execució d’aquest, actualment denominat Camí Camarena Paral·lela, evitant igualment la confusió que genera l’existència d’aquest nom i del propi Camí de Camarena.

Altres punts de l’ordre del dia

Per unanimitat es va aprovar el Pla Econòmic Financer per a rebre una subvenció de 54.800€ que anirà destinada a la col·locació d’un ascensor en l’edifici del Casino Musical de Godella; i l’addenda al conveni de col·laboració de la Diputació de València per a la millora d’accessibilitat del portal corporatiu.

Mocions

En l’apartat de mocions, s’aprovà la proposta del grup de govern per donar suport a la reivindicació del Consell Agrari Municipal, que proposa recolzar la proposició de llei de protecció de sòls d’alt valor agroecològic i de sòls d’interès agrari.

En segon lloc, també va eixir endavant la moció del grup de govern sobre possibles actuacions commemoratives amb motiu de l’increment pressupostari de la dotació de la Conselleria per a l’excavació de fosses i identificació i exhumació de les víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme, que ascendeix a 614.500€, dels quals 164.500€ estan dirigits a l’actuació directa de la Generalitat en les fosses comunes de Paterna, Godella, Castelló, Benissa i Monòver. Amb este acord, l’Ajuntament prestarà col·laboració en l’exhumació de les víctimes de la Guerra Civil.

L’última de les mocions presentades pel grup de govern, que es va aprovar per unanimitat, demanava l’adhesió a la candidatura de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) als Premis Princesa d’Astúries en la categoria de les arts.

Per últim, Canviem Entre Tots va presentar una moció que no va eixir endavant ja que només comptà amb el suport d’este grup i d’Esquerra Unida. Esta moció demanava iniciar la redacció abans que acabe l’any en curs d’una ordenança per a l’aplicació d’un urbanisme sostenible i amb perspectiva de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =