25n
25N
25N

Un operatiu especial facilitarà les visites al cementeri de Paterna l'1 de Novembre

Un operatiu especial facilitarà les visites al cementeri de Paterna l'1 de Novembre
30/10/2019 -

L’Ajuntament de Paterna està ultimant l’operatiu especial que està organitzant amb motiu del Dia de Tots els Sants amb l’objectiu de facilitar a tots els paterners i paterneres la visita al cementeri municipal.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis i Neteja, Mercedes Navarro “hem reforçat tant el servei de transports com el dispositiu de seguretat per a garantir que tots els paterners i paterneres que ho desitgen puguen accedir al cementeri en tan assenyalada data”.

Per a això, l’Ajuntament habilitarà una línia gratuïta d’autobús que connectarà durant tot el dia 1 de novembre els diferents barris del municipi amb la parada del cementeri, fomentant el transport públic i evitant embossos.

La línia d’autobús funcionarà des de les 9.30 fins a les 19 hores amb parades en el Cultivable, la Canyada, MonteCanyada, Nucli urbà, Terramelar, La Coma i Lloma Llarga i els horaris estaran disponibles en la web municipal i xarxes socials.

A més, un dispositiu especial de Policia Local i Protecció Civil estarà controlant els accessos d’entrada i eixida per a evitar embossos durant tot l’horari d’obertura del cementeri.

D’altra banda, l’ha destacada que “durant aquests dies previs s’estan realitzant labors de condicionament del cementeri perquè estiga llest davant l’esperat augment de visitants.”

Entre altres actuacions, es procedirà a engalanar-ho amb la plantació de més de 50 arbustos i 1.200 flors de diferents espècies com a crisantem, ciclamen o brassica.

A més, un any més, el consistori instal·larà contenidors amb arena de sílice perquè els visitants la depositen en els florers dels nínxols i tombes abans d’omplir-los d’aigua amb l’objectiu d’evitar l’aparició i propagació del mosquit tigre, que tendeix a proliferar en l’aigua acumulada.

Finalment, s’intensificaran els serveis de neteja durant tot el dia. Una brigada de l’empresa municipal Gespa s’encarregarà del manteniment de l’interior del cementeri amb dos torns de neteja, una primera hora del matí i el segon al migdia i l’empresa que s’encarrega del servei de neteja s’ocuparà de la neteja en els accessos al cementeri mitjançant un servei de granera mecànica i d’aigualeig.

Una vegada passada la festivitat de Tots els Sants, s’iniciaran en el recinte les obres que permetran condicionar la part del camp sant que es troba sense urbanitzar.

Aquestes obres contemplen els treballs per a l’evacuació de pluvials i l’enjardinament de la zona, mantenint lliure l’espai per a la construcció de nous nínxols.

Aquest projecte, que s’ha adjudicat per 138.908€, actuarà sobre més de 1.700 metres quadrats. A més, actualment, ja estan en marxa les obres de construcció de 192 nínxols, que permetran ampliar la capacitat del cementeri de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 1 =

art en blanc