25n
25N
25N

Ontinyent ultima els preparatius per al Bou en corda

Ontinyent ultima els preparatius per al Bou en corda
28/11/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ultima els preparatius perquè la festa del “Bou en corda”, que se celebren aquest cap de setmana al marc de les Festes Patronals en Honor a la Puríssima Concepció, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A tal efecte, aquesta setmana tenia lloc a l’Ajuntament una reunió mixta on es va acordar entre altres coses que el recorregut del bou torne a La Vila, una volta finalitzada la III Fase de les obres de reurbanització integral del barri, una actuació municipal que acumula ja més d’1 milió d’euros invertits a millorar la zona.

La reunió, que coordina el reforç especial de seguretat i neteja que s’ha posat en funcionament, ha comptat amb la presència del regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia; així com representants de les forces i cossos de seguretat, associacions veïnals, associació de Festes de la Puríssima i portadors del bou.

Com ve sent habitual, tot i que la normativa estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la Regidoria de Serveis Municipals ha col·locat més d’una dotzena d’aquestes pel recorregut. Manuel Cuesta explicava que aquests dies previs, s’han dut a terme a més diverses tasques de condicionament de l’espai entre les quals es troba la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrquing del Regall, la neteja dels voltants del riu, la col·locació de sorra als embornals i urinaris mòbils en diversos punts del trajecte. Igualment, durant el cap de setmana s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva en la zona i tractar que el recorregut siga el menys problemàtic possible per a minimitzar el risc de caigudes o accidents.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Pepe Gandia, recordava la prohibició de la participació activa dels menors de 16 anys, d’aquelles persones que no tinguen una condició física adequada o que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies. Gandia incidia en la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del Bou en Corda, “ja que, a més del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, la col·laboració ciutadana és fonamental per gaudir de les festes sense incidències”. Àngels Muñoz confiava que “ontinyentins i visitants donen una nova mostra del seu civisme i respecte, per gaudir de la festa i de tot allò que la ciutat pot oferir aquests dies amb la màxima normalitat”. L’embolà, que començarà aquest divendres a les 15.30 donarà inici als actes taurins que aquest cap de setmana se celebraran a la ciutat, i que continuaran dissabte i diumenge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =